Recept: Italiaanse sandwich

 

Italiaanse sandwichDouwe en ik zijn momenteel de Soprano’s aan het kijken. Dat is een serie over de Italiaanse maffia in New Jersey. De Serie is al een paar jaar oud, maar wij zijn er nu pas aan begonnen. Erg verslavend. Omdat de hoofdpersonen gek zijn op eten gaat het in
de serie regelmatig over heerlijke gerechten. Één van de dingen waar constant over gesproken wordt zijn de broodjes van Satriale’s. De Italiaanse slager in de serie. De broodjes leken me zo lekker dat ik besloot ze na te maken. Het kenmerkende van deze Italiaanse sandwich zijn de laagje die mooi zichtbaar zijn als je het broodjes doorsnijdt. Hoewel ik normaal mijn vleeswaren bij de slager haal, heb ik de salami, pastrami en gerookte ham ook gewoon in de supermarkt kunnen vinden.

Ingrediënten voor 4 Italiaanse sandwiches

1 grote ciabatta
2 bolletjes buffelmozzarella
Een bosje basilicum
Rode of groene pesto
8 plakjes salami (ik gebruikte Napolitaanse)
8 plakjes gerookte ham
8 plakjes pastrami
Peper en zout

Snijd de ciabatta in 2 gelijke stukken. Snijd de stukken ciabatta in de lengte door. Besmeer de onderkant royaal met pesto. Snijd de bolletjes mozzarella in dunne plakjes. Leg de plakjes mozzarella op de pesto. Zorg ervoor dat de hele onderkant van het broodje belegd is. Leg 4 plakjes dubbelgevouwen gerookte ham op de mozzarella. Doe hetzelfde met de pastrami en salami. Zoek een paar mooie, grote blaadjes basilicum uit en leg de blaadjes op de vleeswaren. Sluit af met de bovenkant van het broodje. Snijd de twee helften ciabatta nog een keer doormidden. Je kunt nu mooi de laagjes van de broodjes zien.

Italiaanse sandwichWikkel de broodjes strak in vershoudfolie en leg ze een uurtje in de koelkast. De smaken van de pesto, de basilicum, de mozzarella en het vlees kunnen nu mooi bij elkaar komen. Je kunt eventueel ook de pastrami vervangen door peperoni. Ook lekker met een beetje zongedroogde tomaat of sla. De Italiaanse sandwich is lekker als lunch en ideaal tijdens een nachtdienst of onderweg.

Pin It

One thought on “Recept: Italiaanse sandwich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *