Hotspot: De paskamer

 

de PaskamerVorige week woensdag ging Douwe barbecuen met 2 vrienden. Ik had die avond nog niks te doen en ik had geen zin om thuis te zitten. Ik besloot dus om met een vriendin op pad te gaan. We hadden trek in hapjes en een goed glas wijn. Speurend op internet kwamen we wijn & eetbar de Paskamer tegen. Ik had hem al eerder getipt gekregen (van één van de vrienden waar Douwe mee aan het barbecuen was) en besloot om te reserveren. Toen we rond 7 uur bij de Paskamer in de Amsterdamse Pijp aankwamen was er echter nog niemand. Maar hé.. Gelukkig hadden we wel gereserveerd ;). Je weet het maar nooit op woensdagavond. We mochten een tafeltjes uitkiezen en gaandeweg de avond werd het steeds drukker. Uiteindelijk bleken we het beste tafeltje te hebben. Pal onder de luifel. Dat kwam wel van pas toen het begon te stortregenen. We hebben een erg leuke avond gehad, heerlijk gegeten en ontzettend lekkere wijnen gedronken. Als echte bourgondiër moét je hier een keer heen!
de PaskamerZodra we gingen zitten werd er water ingeschonken en kregen we de wijnkaart overhandigd. Op de kaart zijn ongeveer 40 wijnen te vinden. De kaart is onderverdeeld in wit, rood, rosé, bubbels en specials. De prijzen variëren tussen de 4 en de 15 euro per glas en de flessen beginnen vanaf 20 euro. Elke wijn is te bestellen per fles en, hallelujah, per glas. Zo kun je iedere keer een andere wijn proeven. Daar houd ik van! Na 5 minuten kwam de serveerster terug om te vragen of ze moest helpen met het kiezen van de wijn. Ze wist duidelijk veel van wijn en straalde één en al passie uit. We hadden al gekozen voor een Pouilly-Fuisse (I loveee Pouilly-Fuisse), maar anders had ik me graag laten adviseren. De serveerster was duidelijk geïnteresseerd in onze keuze en zo ontstond er een leuk gesprek. Fijn om zo behandeld te worden. Ik was meteen positief. En toen hadden we nog niet eens iets geproefd.

Naast wijn serveert de paskamer ook hapjes. Bij elk hapje wordt een suggestie gegeven voor de wijn en je kunt zelfs kiezen voor een heel hapjes-met-wijn-arrangement. Wij waren eigenwijs en kozen de wijnen zelf. Al was het alleen maar omdat er zoveel lekkers en leuks op de kaart stond. We begonnen met dungesneden inktvis met pimenton (gerookt paprikapoeder), zalm met rode biet, piccalilly en zoethout en zoete aardappelfriet met yoghurt sinaasappel en komijn. Allemaal erg lekker. Vooral de zalm was favoriet. Al was de inktvis ook erg lekker. En oke.. de zoete aardappel mocht er ook wezen.

de PaskamerNa de eerste ronde gingen we voor vlees. We kozen voor geroosterd buikspek met hoisin, boksoi en koriander en zachtgegaard rundvlees foyotsaus. Ik eet geen varkensvlees, dus over het buikspek kan ik jullie niet veel vertellen. Mijn vriendin vond het in ieder geval erg lekker. Ze houdt erg van eten, dus dat kunnen we met een gerust hart van haar aannemen. Het zachtgegaard rundvlees was heerlijk. Ontzettend mals en de foyotsaus was zoals hij moet zijn. Lekker lobbig. Aangezien we deze ronde vlees aten kozen we voor een glas rode wijn. De keuze viel eerst op een lichtgekoelde spätburgunder (een Duitse Pinot Noir) en vervolgens op een Valpolicella Ripasso. Beide heerlijk en perfect op temperatuur.

de PaskamerDaarna zaten we eigenlijk vol. Dachten we. Het eten was namelijk zo lekker dat we het niet konden laten om toch nog iets te bestellen. Dit keer kozen we voor canelé met eendenlevercrème (versgebakken!) en bitterballen van gamba. Die bitterballen.. Zucht.. Die waren fantastisch. Alleen daar zou ik al voor terugkomen. Ondertussen begon het te stortregenen. Gelukkig had het terras een grote overkapping. Tenminste, waar wij zaten. De rest van de gasten vluchtten naar binnen. Ik vind het altijd iets gezelligs hebben. Wijn drinken in goed gezelschap met de regen op de achtergrond. We hebben daarna nog de hele avond borrelen (hé.. het regende.. dan kan je toch niet naar huis!) en rolden rond middenacht, licht tipsy, de tram in naar huis. Wat een topavond!

Bij de paskamer kun je terecht voor diner, een wijnproeverij of een high wine. Ze zijn open vanaf 15:00 en op woensdagavond hoef je dus niet te reserveren ;). Naast wijn serveren ze ook heerlijke cocktails heb ik me laten vertellen. Ik kom in ieder geval snel een keer terug!

De Paskamer
Lutmastraat 132
1073 HB Amsterdam
T: 020 362 7468
W: http://www.paskamer.nu/

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *