Oesters Cancale

Dagboek van een bourgondiër #28

Oesters CancaleHet is alweer een tijd geleden dat ik een nieuw dagboek heb gepost. Ik moet ook zeggen dat mijn sociale leven even op een lag pitje heeft gestaan. Ik ben door mijn zwangerschap een aantal weken ontzettend ziek geweest en had tegelijkertijd nul energie. Naast mijn gewone werk had ik echt even geen fut om erop uit te gaan en laat staan om aan de blog te werken. Ik lag eigenlijk vooral te slapen. Sinds een paar weken gaat dat gelukkig weer een stuk beter en is mijn energie ook weer teruggekomen. Ik voel me nu prima en sta weer regelmatig in de keuken. Elke dag een post lukt nog steeds niet, maar op dit tempo kan ik het voorlopig wel nog even volhouden. Fijn, want het is zo leuk om te koken, fotograferen en bloggen. Als ik tevreden ben over een foto van een lekker gerecht doe ik soms letterlijk een dansje door de kamer. Met nieuwe energie gingen we er ook vaker op uit. Zo gingen we een weekend naar Leuven voor de verjaardag van een vrienidn en plakten er een weekje vakantie in Normandië achteraan. We gingen lekker vaak uit eten en ik lunchte weer volop buiten de deur. Zo is het leven een stuk leuker! Lezen jullie mee?
Harry

Harry komt regelmatig op de rand van onze bord zitten en pikt dan een hapje mee. Vooral pasta, bami en sla zijn favoriert.

ARC.-by-Lute

Datenight! Dit keer gingen we eten bij ARC. by Lute. Een fantastisch restaurant. Ze waren zelfs zo lief om een aangepast alcoholvrij cocktailarrangement te maken. Als ik alles weer mag eten en ook gewoon een glaasje wijn mag drinken gaan we hier zeker een keer terug.

Koperen bel

Douwe en ik hadden geen zin om te koken en besloten om op het terras te gaan eten. Sinds ik zwanger ben kies ik vaak voor een geitenkaassalade.

Op de verjaardag van Douwe zijn vader aten we bij Vermeer in Amsterdam. De familie wist toen nog niet dat ik zwanger was dus ik heb keihard lopen faken dat ik aan de wijn zat. Ik had van tevoren met het restaurant gebeld om een plannetje met ze te maken. Dat werkte fantastisch want niemand had iets door! Zelfs niet toen ik een compleet ander gerecht op mijn bord had liggen dan de rest hihi!

Garnalenkroket

I loveee garnalenkroketten. En als ik dan toch bij Loetje zit, zeg ik daar geen nee tegen.

Strand

Pfff.. 35 graden. Dan maar verkoeling zoeken op het strand.

Na een dagje strand had ik geen zin meer om in de keuken te staan. Bij ons zit sinds kort een vestiging van de Pizzabakkers om de hoek en daar gingen we eten. Ik bestelde 3 voorgerechten en daar heb ik van gesmuld!

Alcoholvrij

Bij Kozee In Purmerend hadden ze een heerlijke alcholvrije cocktail. Ein-de-lijk een lekker alcholvrij drankje op het terras.

Pizzanight

Pizzaparty! Mijn zusje en haar vriend maakten zelf pizza’s in the black basterd. En lekker dat het was! Vooral deze met peer, geitenkaas, pijnboompitjes, rozemarijn en honing was geslaagd.

Een goede vriendin van ons was jarig en zij woont in Leuven. Goede reden om er een weekendje weg van te maken. Tijdens het weekend was er een foodfestival genaamd hapjetapje. Het vindt elk jaar in het eerste weekend van augustus plaats en is een echte aanrader.

Na Leuven reden we door naar Normandië voor een korte vakantie. Douwe ging ’s ochtends op pad om ontbijt te halen bij de bakker. Nou, heeft hij weer goed geregeld. Yummie!

Even jullie aandacht voor het lekkerste chocoladetoetje dat ik ooit egeten heb. Alleen al hiervoor zou ik naar Frankrijk verhuizen. Oké oké de wijn heeft daar natuurlijk ook iets mee te maken.

Oesters Cancale

In Cancale, Bretagne kon je op een kleine marktje oesters kopen die ’s ochtends nog in de zee lagen te dobberen. Kijk deze man eens blij zijn met zijn bordje oesters! Wat issie leuk he ;).

We gingen uit eten met Douwe zijn broertje en zijn vriendin bij Venster 33 in de Amsterdamse Pijp. De lamsbout met crème van zoete aardappel, groene asperges en rode uienchutney was echt te gek. Die combi ga ik binnenkort zelf ook een keer maken!

Voordat afgelopen vrijdag naar de Uitmarkt gingen aten we een hapje bij Pension Homeland. Geen paniek, de steak tartaar was Douwe zijn voorgerecht. Rood vlees mag nog even niet. Als onze kleine meid geboren is komen we zeker nog een keer terug.

En nog even een aparte vermelding voor dit bizar lekkere toetje! Chocolade-lava-cakeje met salted caramel ijs. Daar kun je ’s nachts voor wakker maken.

Diggy Dex

Tijdens de Uitmarkt stonden we in de stromende regen bij het optreden van Diggy Dex te kijken. En leuk dat ik het vond!

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *