Dagboek van een bourgondiër #20

 

Dim sumZo.. Mijn eerste week vakantie zit erop. Ondanks dat ik héél veel bijgeslapen heb, ben ik toch vaak op pad geweest. Zo ging ik een aantal keer lunchen met vriendinnen (what’s new), een paar keer op borrelpad met Douwe (again.. what’s new) en deed ik vooral veel leuke dingen met mezelf (vond ik erg independent). Aankomende vrijdag heeft Douwe ook 3 weken vakantie. Zoals het er nu naar uitziet blijven we, op een weekendje Leuven na, in Nederland. Waarschijnlijk gaan we een paar steden bezoeken en wordt er vooral veel uitgerust. Den Haag staat in ieder geval op de planning, maar daar zullen nog wel wat uitstapjes bijkomen. Tips zijn welkom! De laatste keer dat Douwe écht vakantie had was in oktober. Dan vind ik je echt een ongelooflijke bikkel en heb je wel wat rust verdiend. Vinden jullie ook niet? Hoe mijn eerste vakantieweek was lees je in dit nieuwe dagboek. Zo lunchte ik vet lekker bij Ford Beemster, ging ik in mijn eentje naar een supermooie film en hebben we geborreld bij brouwerij Hoop. Een superleuke week. 1 down, 4 to go. Ik heb er zin in! Kijk je mee?Ford Beemster

Op de eerste dag van mijn vakantie dook ik met een vriendin het terras op van Fort Beemster. Ik bestelde 2 gangen van de hapjeskaart met bijpassende wijnen. Het eten was heerlijk. De eerste gang was een runderlende met hoisin en bietjes in combinatie met een Garnacha uit Spanje. Bizar lekkere smaken en een fijne structuur. Vooral de krokante groente smaakte lekker bij het zachte vlees.

Ford Beemster

Het tweede gerechtje was een lamsschouder met bloemkool en curry en werd geserveerd met een Rubeno (die was echt heel erg lekker). Hier ga ik binnenkort nog een keer heen. Ik ben benieuwd naar de rest van de kaart!

Kibbeling

De volgende dag werd ik wakker met een ontembare trek in kibbeling. Het enige wat je dan kan doen.. Juist ja.. Je nog even omdraaien in bed en er daarna gewoon aan toegeven. En zo stond ik om 11u bij de viskraam. Hij smaakte overigens fantastisch. Lekker krokant. I like it that way!

Tosti

Vrijdag was ik heel independent aan het werk in de Kanarieclub in Amsterdam. Stiekem was ik gewoon gevlucht omdat de schoonmaakster in huis bezig was. Uiteindelijk bleek dat ze niet eens was geweest. Stom! Gelukkig had ik wel een lekkere tosti. Brioche met pastrami (ik ben momenteel verslaafd aan pastrami), zuurkool en kaas.

Retour en Bourgogne

s’ Avonds zou Douwe uit zijn werk naar de Foodhallen komen om een hapje te eten. Om de tijd te overbruggen ging ik naar een film in de filmhallen. Ik had Retour en Bourgogne uitgekozen. Wat een mooie film. Het ging over een familie in Frankrijk die terug moeten komen naar hun ouderlijk huis omdat hun vader ziek is. Als hun vader overlijdt, worden ze samen eigenaar van het Domain van de familie. Vervolgens moeten zij bepalen wat er met het Domain moet gebeuren. In de film wordt heel mooi in beeld gebracht hoe wijn gemaakt wordt en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb ruim 2 uur zitten smullen. Aanradertje hoor!

Foodhallen

Na de film stond Douwe me al op te wachten om een hapje te eten in de Foodhallen. We gingen dit keer op de Aziatische tour met dim sum en bao’s. Mijn grote favoriet blijft nog altijd de bao met softshell crab van le Big Fisch. Die moet je echt een keer proeven!

Drankjes

De volgende dag hebben we lekker zitten borrelen bij Bruizz in Zaandam. Terwijl het buiten ontzettend hard regende zaten wij met een hapje en een drankje onder de luifel. Stiekem kan ik dan best genieten van slecht weer.

hapjes

En ja hoor.. Bij drankjes horen natuurlijk hapjes! Het weer was veel te slecht om naar huis te gaan. We besloten dus te blijven eten. Heel vervelend weer.

Brouwerij hoop

Gisterochtend heb ik vooral gewerkt aan Savory Sweets. ’s Middags hadden we een verjaardag in brouwerij Hoop. Ik was er nog nooit geweest, maar ik vond het een fijne plek. Als wijndrinker ben ik natuurlijk niet helemaal op mijn plek in een bierbrouwerij, maar de hapjes waren lekker. En oke.. het biertje dat ik geproefd heb smaakte eigenlijk ook prima. Niet verder vertellen hé 😉

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Dagboek van een bourgondiër #20

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *