|
|

één van mijn favoriete foodfestivals is the taste of Amsterdam. Op the taste of Amsterdam laten diverse restaurants in Amsterdam hun, vaak nieuwe, gerechten proeven. Mijn favoriet was het gerechtje op de middelste foto. Black angus brisket van ’t Amsterdammertje.
Zaterdag ging ik met Mirjam naar Open Air. ’s Ochtends was het nog bewolkt, maar ’s middags brak de zon door. Een hele dag vol drankjes, zon en een ontzettend lekkere truffelburger. En dansjes natuurlijk. We hebben de hele dag en avond keihard staan housen. I love festivals!
Met nog wat spierpijn in mijn housebenen stond ik de volgende ochtend om 10:00 op het sportveld voor een softbaltoernooi. Ik had vrienden en familie opgetrommeld voor het mixtoernooi. We hebben niet veel gewonnen, maar het was wel leuk.
Het weekend erop was het tijd voor het jaarlijkse familieweekend in Dalfssen, vlakbij Zwolle. De eerste avond maakte mijn schoonmoeder een ontzettend lekkere lamscurry. En ja, ik heb het recept gekregen. Ik ga hem binnenkort met jullie delen.
De volgende avond maakten we kreeft op de barbecue. Bij de kreeft maakten we een ontzettend lekkere saus. De saus bestond uit boter, peterselie, citroen, knoflook, peper, zout en de karkassen van de kreeft. Ik had niet verwacht dat hij zo lekker zou worden. Wat een smaken! Heerlijk.
Het weekend erop gingen we een dagje varen met mijn ouders. Mijn ouders hebben een sloep en trekken er regelmatig op uit. Dit keer gingen Douwe, mijn zusje, haar vriend en ik met ze mee. Lekkere drankjes en toastjes mee en genieten van de omgeving en het mooie weer. Het was een heerlijke middag.
Tijdens het varen legden we aan bij de steiger van eetcafé Toog. We bleven in de borrelsfeer want we bestelden een hapjeslunch. Miniburgers, kip uit de oven, gefrituurde hapjes, een soepje en nog veel meer lekkers. Uiteraard met een glaasje wijn. Fijn zo’n bourgondische familie.
’s Avonds aten we bij Girassol, een Portugees restaurant. Mijn schoonvader was jarig en hij had het restaurant uitgezocht. Ik was zo enthousiast over Girassol dat ik er een review over schreef. Die bakkeljauw kroketjes.. De wijn.. De cataplana… Te lekker allemaal! Klik hier om de review te lezen. Geloof mij. Hier wil je heen!
Van de week was Harry, mijn parkiet, opeens weg. We hebben ons rot gezocht naar het beestje. Uiteindelijk vond ik hem in mijn kledingkast. Hoe hij daar kwam? Geen flauw idee. Blijkbaar zijn nieuwe hangout.
Afgelopen woensdag was het te warm om te koken. Na ons werk ploften Douwe en ik op het terras van Pikoteo. Pikoteo zit vlakbij ons werk en heeft een heerlijke terras aan het water. Ze serveren ontzettend lekkere tapas-achtige hapjes. En die wijnkaart. Fantastisch. Aankomende week komt er een review online, want ook hier wil je heen!
Gisteravond waren Douwe en ik bij Caprera, een openluchttheater in Bloemendaal. We gingen naar het optreden van Diggy Dex en Kenny B. Beide zetten een show neer waar je u tegen zegt. Niemand kon blijven zitten en wat een liefde heerste er in het theater. Bijkomend voordeel. Ze schenken bij Caprera ontzettend lekkere wijn. Per fles. Fijn!
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).












