Dagboek van een bourgondiër #26

Hoi allemaal! De vorige keer dat ik een dagboek postte is alweer een tijdje geleden. Het werd dus wel weer een keer tijd. Momenteel doe ik het een beetje rustig aan. Ik heb het doordeweeks erg druk met mijn werk en in het weekend ben ik veel bezig met recepten koken, fotograferen en uitwerken voor Savory Sweets. Daardoor blijft er weinig tijd over voor andere dingen. Daarnaast kruip ik op de momenten dat ik even niks heb het liefst met een boek onder een dekentje op de bank of kijken we een serie. Die drukte vind ik niet erg hoor. Ik doe namelijk niks liever dan met de website bezig zijn. Binnenkort wordt het weer wat rustiger op mijn werk en heb ik meer tijd om leuke dingen te doen. En het wordt ook tijd dat het weer lente wordt. Ik merk dat ik behoefte heb aan meer daglicht en een beetje zon. Zodra het zonnetje begint te schijnen bruis ik weer van de energie. Afgelopen week heb ik daar even aan kunnen ruiken. Ik was namelijk een paar dagen in het zonnige Valencia. 15 graden was het daar. Zomerjas aan, zonnebril op en elke dag een terrasje pakken. Heerlijk! Jullie begrijpen wel dat het even tegenviel toen ik uit het vliegtuig in de vrieskou stapte. Brrr, wat was het koud! Mijn voorjaarsgevoel was in één keer voorbij. Gelukkig is het deze week weer ietsje warmer. Vanmorgen had ik bijna een beetje lentekriebels. Wedden dat de lente nu snel begint! Ik zie jullie op het terras 😉

De drie graefjes

Ik begin het dagboek met een high-tea met vriendinnen. Bij de Drie Graefjes dit keer. We zouden met zijn drieën zijn, maar één van mijn vriendinnen moest onverwachts weg. We hebben met zijn tweeën dus een 3-persoonsportie weg zitten eten. Jullie begrijpen wel dat ik ’s avonds niet meer hoefde te eten ;).

De koperen bel

Op donderdag zijn Douwe en ik vaak pas laat uit ons werk. Vaak hebben we dan geen zin meer om te koken. Iets bestellen of een hapje buiten de deur eten is dan de oplossing. Ziet dit (mega)voorgerecht er niet lekker uit? Ik scoorde hem bij de Koperen Bel in Zaandam.

Rijk van de keizer

Vlak voor mijn vakantie hadden we een uitgebreide lunch met mijn werk bij het rijk van de keizer. Ik vind dat een hele fijne plek. Deze salade met geroosterde wortel en pompoen was zo lekker dat ik hem binnenkort een keer na ga maken.

En toen was het tijd voor vakantie. Douwe was jarig en als verrassing had ik geregeld dat we dezelfde dag nog weg gingen. Ik had zijn baas gemaild en stiekem een paar vrije dagen voor hem opgenomen. Hij wist dus echt helemaal van niks. De avond voordat Douwe jarig was gingen we uit eten. Toen heb ik hem verteld dat hij zijn koffer moest pakken voor een land waar het ongeveer 15-20 graden was. Deze 2 blije eieren gingen namelijk voor 5 dagen naar… VALENCIA!

De eerste avond in Valencia aten we bij RIFF. Dat is volgens veel mensen het beste restaurant van Valencia. Of het de beste is weet ik niet (we hebben er tenslotte maar 5 getest), maar ontzettend goed was het zeker. We hebben een fantastische avond gehad. Is deze dorade geen plaatje?

Ons appartement zat op een toplocatie in de stad: recht tegenover de centrale markthal in het centrum. Elke ochtend ging Douwe erop uit om daar een lekker ontbijtje te scoren. Ik wil elke ochtend wel ontbijten met dit uitzicht.

When in Spain, you eat tapas. En dat is precies wat we daar deden! Ik weet dat veel van jullie de inktvis niet helemaal zien zitten (dat lieten jullie wel merken op Instagram), maar het was wel mijn favoriet. Ik heb hem nog nooit zo mals gegeten. Deze week komt er een cityguide van Valencia online en daar kun je alles lezen over het fantastische eten wat ik daar gegeten heb.

Toen we terug waren in Nederland kletsten mijn moeder en ik even lekker bij. Dat deden we tijdens een high-tea in het Conservatorium hotel in Amsterdam. Deze toren met taartjes was de derde gang. Daarvoor kregen we een gang met broodjes en een lekker ijsje met advocaat. Aanradertje hoor!

Dit bietentaartje met geitenkaas en spinaziesalade vond ik zo lekker dat ik hem binnenkort een keer zelf ga maken. Ik at hem bij Wonder’s in Zaandam. Daar heb ik tijdens een dinertje lekker bijgekletst met 2 hele lieve dames die ik een tijdje niet gezien had.

Weekenden zijn voor lunches. Afgelopen weekend lunchte ik met een vriendin bij de Hangar in Amsterdam-Noord. We zaten lekker in het zonnetje (wel binnen hoor, buiten was het veel te koud) en hebben heerlijk gegeten. Ik had een heerlijke Caesar salade (I loveeee Caesar salades) en mijn vriendin had een broodje makreel. Daarna borrelde we nog even verder met een plateau dimsum en een goed glas wijn (goede wijnkaart hebben ze!). Fijne tent, ga ik vaker komen!

En toen was de vakantie weer voorbij. We werden ’s ochtends verwelkomt met taartjes. Ik werd er meteen vrolijk van. Zo wil ik elke dag wel ontvangen worden!

Ik kom de afgelopen weken steeds vaker dit soort berichtjes tegen op Instagram. Superleuk om te zien dat jullie mijn recepten maken. Blijven delen hoor, word ik heel erg blij van!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *