Snelle en superlekkere pasta bolognese

Recept: Snelle en superlekkere pasta bolognese

 

Snelle en superlekkere pasta bologneseIedereen die weleens in de keuken staat heeft wel een lekkere pastasaus in zijn repertoire. Deze pasta noemen we hier thuis liefkozend: “pasta met rode saus”. Zelfs Sophie is er dol op. En dat terwijl het boordevol groente zit. Score! In mijn recept gebruik ik courgette en paprika, maar je kunt net zo goed andere groente toevoegen. Id-e-aal om restjes op te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan bleekselderij, wortel, prei of  champignons. Heb je ze over? Gooi ze door de saus! Deze snelle en superlekkere pasta bolognese is heerlijk voor op een doordeweekse dag. Hij is namelijk ontzettend makkelijk om te maken en binnen een half uurtje kun je al aan tafel. En heb je een restje over? Gooi dat dan gewoon in de vriezer voor een andere keer. Fijn na een drukke dag.




Snelle en superlekkere pasta bolognese

Ingrediënten snelle en superlekkere pasta bolognese voor 4 personen

300 gram half-om-half gehakt
750 gram tomatenpulp of -blokjes
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 courgette
1 rode paprika
2 theelepels Italiaanse kruiden
15 blaadjes basilicum
150 gram Parmezaanse kaas
Een handje rucola
Olie om in te bakken
Peper uit de molen

Snelle en superlekkere pasta bolognese

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de paprika en de courgette in stukjes.

Verhit een scheutje olie in een grote koeken- of hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het begint te geuren.

Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak tot het rul is. Doe de courgette en de paprika bij het gehakt en bak even mee.

Giet de tomatenpulp in de pan en roer alles door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de tomatensaus. Laat de pastasaus een kwartier (of langer) pruttelen op laag vuur.

Maak af met verse basilicum, rucola en peper uit de molen. Serveer met pasta.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *