Pasta carbonara met witte asperges

Recept: Pasta carbonara met witte asperges

 

Pasta carbonara met witte aspergesGuten morgen liebe leute! Gisteravond hadden we haast. Véél haast. Één van ons (ik was het niet) was vergeten om een afspraak in de gezamenlijke agenda te zetten. Ik had al een paar weken een afspraak staan en met een baby in het gezin heb je dan een probleem. Sophie moest dus een uurtje (of 2) bij opa en oma chillen. Daarbij had Douwe de auto mee naar zijn werk en kon ik Sophie pas wegbrengen als hij thuis kwam. Overdag moest ik ook nog vanalles regelen en doen. Het was dus chaos in huize Savory Sweets. Eindconclusie: een half uur om te koken, een kwartier om samen te eten en daarna was het racen geblazen. Gelukkig bestaan er hele fijne snelle gerechten die smaken alsof je enorm hebt uitgepakt in de keuken. Deze pasta carbonara met witte asperges is er zo eentje. Romig, boordevol smaak en klaar in een kwartier. Doordat de pasta wordt gekookt in het kookvocht van de asperges zit er extra veel (asperge)smaak aan het gerecht. Fijne rucolasalade erbij voor de vitamientjes en we hadden een feestmaal. Als aspergelover was dit echt een traktatie. Doe mij nog maar zo’n bordje!
Ingrediënten pasta carbonara met witte asperges

500 gram witte asperges
400 gram linguine, spaghetti of tagliatelle
200 gram pancetta of gerookte spekreepjes
75 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
150 ml room
3 eidooiers
Een paar takjes peterselie
Een snuf peper uit de molen

Pasta carbonara met witte asperges

Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges. Schil de afsperges van boven naar beneden en snijd ze in stukjes.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de asperges in een paar minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en zet apart.

Breng het water in de pan opnieuw aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook het gaar.

Pers de teentjes knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Meng de eidooiers met de room, de knoflook, de Parmezaanse kaas en een beetje peper uit de molen.

Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Doe de pancetta of spekreepjes in de pan en bak tot het krokant en bruin beginnen te worden.

Voeg de pasta aan het spek toe en roer alles door elkaar. Giet het eiermengsel in de pan en roer door de pasta heen. Door de warmte zal de saus een beetje garen. Doe asperges bij de pasta en schep alles voor een laatste keer door elkaar.

Hak de peterselie fijn. Verdeel de pasta carbonara met witte asperges over 4 borden. Bestrooi met peterselie, peper uit de molen en extra Parmezaanse kaas.

Serveer met brood om de overgebleven saus mee op te dippen.

Pin It

3 thoughts on “Recept: Pasta carbonara met witte asperges

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *