Mac and cheese met broccoli

Recept: Mac and cheese met broccoli

 

Mac and cheese met broccoliMacaroni and cheese, zoals mac and cheese voluit heet, is zo Amerikaans als het witte huis. Waar je ook bent, je komt het altijd wel ergens tegen. Romig, hartig en na elke hap wil je alleen nog maar meer. In elke hap zitten ook zo’n 800 calorieën ben ik bang. Amerikaanser kan bijna niet. Het ultieme comfort-food and I love it. Omdat ik graag wil dat mijn gezin toch de nodige vitamines binnenkrijgt voegde ik broccoli toe. Heerlijk in combinatie met de mosterd en de kaas. Gezond zal mac and cheese nooit worden, maar lekker is het wel. Ze hebben gesmuld hier aan tafel. En ach… Als je het niet te vaak eet kan het best. Eten we morgen weer gezond! 




Mac and cheese met broccoli

Ingrediënten mac and cheese met broccoli en

500 gram macaroni of penne
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 stonken broccoli (ongeveer 500 gram)
2 eetlepels bloem
50 gram roomboter
300 ml melk
1 flinke eetlepel mosterd
150 gram cheddar
150 gram Parmezaanse kaas
Een half (groente)bouillonblokje
Een paar takjes peterselie
Peper en zout

Mac and cheese met broccoli

Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook tot het net aan gaar is. Giet de pasta af en zet apart.

Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in gezouten water gaar.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.

Smelt de roomboter in een hapjespan. Doe de knoflook en de ui bij de boter en fruit tot het glazig ziet.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bloem bij het uienmengsel. Roer door elkaar heen en bak een minuut of 2. Verkruimel het halve bouillonblokje en strooi in de pan. Giet de melk in de pan en roer door elkaar heen. Laat het mengsel even pruttelen zodat het iets dikker wordt.

Rasp de Parmezaanse kaas en de cheddar. Leg een handje van beide kazen apart. Roer de rest samen met de mosterd door het melkmengsel.

Doe de pasta en de broccoli bij de kaassaus in de pan. Roer alles door elkaar.

Schep de pasta in een ovenschaal. Bestrooi met de cheddar en de Parmezaanse kaas die apart ligt. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. De mac and cheese met broccoli is klaar als de kaas gesmolten is en bruin begint te worden.

Bestrooi vlak voor serveren met wat fijngehakte peterselie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *