Lasagnette

Recept: Lasagnette zonder pakjes en zakjes

 

LasagnetteNormaal is zondag bakdag, maar vandaag even niet. Gister vertelde ik dat ik prima lag op de bank en dat ik het vermoeden had dat ik daar zou blijven. Nou dat is gelukt. Ik had gewoon geen zin om iets anders te doen. En in de vakantie mag dat. Ik heb niet eens gekookt. Ons avondeten bestond uit een gigantische kaasplank en andere lekkere hapjes. Had de mister voor ons geregeld. Flesje Pinot Noir erbij en ik was intens gelukkig. Dat bakrecept komt vanmiddag wel. Of morgen. Ik kijk wel wanneer ik zin heb. Ik heb wel een ander lekker recept voor jullie. Lasagnette. Een snelle vorm van lasagne. Volgens mij bestaat het gerecht in Italië niet eens en is het uitgevonden door de marketingafdeling van een bedrijf waar ze maaltijden uit pakjes maken. Ik maakte een versie zonder het pakje. Boordevol groente. Lekker dat het was! De lasagnette zelf vond ik in een supermarkt onder de naam mini-lasagne. Waarschijnlijk is dat niet overal te krijgen. Je kunt ook gewoon normale lasagnebladen kopen en die vervolgens in stukjes breken. Heb je ook mini-lasagne. Hier hebben we er ontzettend van zitten smullen. De lasagnette gaat zeker vaker op tafel komen. Gelukkig ligt er nog een deel in de vriezer.



Ingrediënten lasagnette voor 4 personen

300 gram runder- of half-om-halfgehakt
200 gram lasagnette (wordt ook vaak verkocht als minilasagne) of breek lasagnevellen in stukjes
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 courgette
1 aubergine
1 winterpeen
1 rode paprika
Een scheutje rode wijn (deze kun je ook weglaten)
500 ml gezeefde tomaten
150 gram geraspte mozzarella
150 gram geraspte belegen kaas
Een paar takjes rozemarijn
Een paar takjes oregano
Een paar takjes tijm
Peper en zout
Een scheutje olie om in te bakken

Versnipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette, aubergine, paprika en winterpeen in blokjes. Hak de tijm, rozemarijn en oregano fijn.

Verhit een scheutje olie in een braad- of hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe het gehakt en een beetje peper en zout bij de ui en knoflook en bak tot het rul is. Voeg de courgette, de aubergine, de paprika, de winterpeen en de kruiden toe en bak een paar minuten mee.

Blus de inhoud van de pan met een scheut rode wijn (dit kun je ook weglaten). Giet de gezeefde tomaten en roer de inhoud door elkaar. Breng aan de kook en voeg de lasagnette toe. Zet het vuur laag en laat een half uurtje pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de inhoud van de pan in een ovenschaal. Bedek de lasagnette met mozzarella en belegen kaas. Dit mag best een flinke laag zijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. De lasagnette is klaar als de kaas helemaal gesmolten is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *