|
Ik heb vandaag zo een lekker recept voor jullie dat ik bijna niet kon wachten om hem te delen. Sinds ik op Pinterest een plaatje tegenkwam van een kaas-uienquiche bleef hij maar in mijn hoofd zitten. Hij zag er zo lekker uit! Zo sappig. Zo cheesy. Het water liep me in de mond. Het enige wat ik op dat moment kan doen is de keuken induiken en aan de slag gaan. En zo geschiedde. Zoete uien, gesmolten port salut en juicy bacon. Stop dat met een mengsel van eieren en room in een knapperig (blader)deeglaagje en je hebt deze heerlijke kaas-uienquiche met bacon gecreëerd. Voor extra smaak smoorde ik de uien in een laagje abdijbier. Als je geen alcohol wilt drinken of als er kinderen mee-eten kun je dit ook gewoon weglaten. Is alcohol geen probleem voor jou? Dan zou ik het bier er zeker inhouden. Het geeft de uien net dat beetje extra. Ik weet dat ik gister predikte dat ik (iets) gezonder ga eten. Maar voor deze quiche wilde ik toch een keer een uitzondering maken. Gaat lekker zo he. Die voornemens. Vanavond maar even compenseren met een salade!
Ingrediënten kaas-uienquiche met bacon
200 gram vers bladerdeeg op rol
4 middelgrote uien
200 gram port salut
4 eieren
150 ml slagroom
100 ml abdijbier (kun je eventueel ook weglaten)
150 gram baconreepjes
Een paar takjes peterselie
Een klontje roomboter om in te bakken
Peper en zout
Snijd de uien in halve ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan en doe de uienringen en een snuf zout erbij. Bak de uienringen tot ze glazig zien. Giet het abdijbier bij de uien en bak tot het vocht verdwenen is.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de peterselie fijn. Meng de eieren met de slagroom, peterselie en een beetje peper en zout. Vet de quichevorm in en bekleed hem met bladerdeeg.
Verdeel de baconreepjes over de bodem van de quiche. Schep de uienringen op de bacon en giet het eiermengsel er overheen. Verwijder de korst van de port salut en snijd hem in plakken. Bedek de bovenkant van de quiche met kaas.
Schuif de kaas uien-quiche met bacon in de oven en bak hem in 25-30 minuten gaar. Bestrooi de quiche met een beetje peterselie. Serveer de quiche direct of verwarm hem kort voordat je hem op tafel zet. De quiche is het lekkerst als de kaas gesmolten is.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).