|
|

Ingrediënten hete boontjes met gehakt en kokosmelk voor 4 personen
300 gram half-om-half- of rundergehakt
200 gram sperziebonen
100 gram taugé
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
300 ml kokosmelk
2 salamblaadjes (laurierblaadjes kan ook)
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels sambal badjak
1 theelepel trassi
2 theelepels geraspte gember
2 eetlepels pindakaas
Een scheutje zonnebloemolie
Een snuf zout

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Verhit een beetje olie in een hapjes- of koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de trassi en de gember bij de ui en bak het een paar minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is.
Doe de tomatenpuree en de sambal in de pan. Roer alles door elkaar en bak een paar minuten mee.
Doe de sperziebonen, de taugé in de pan en giet de kokosmelk erbij. Voeg 2 eetlepels pindakaas toe. Roer alles door elkaar en breng het aan de kook. Zet het vuur laag.
Leg de salam (of de laurier) in de kokosmelk en zet het vuur laag. Laat de hete boontjes met gehakt en kokosmelk 15 tot 20 minuten pruttelen.
Verwijder de salam en bestrooi met een beetje peper en zout.
Serveer de hete boontjes met gehakt en kokosmelk met witte rijst, atjar, komkommer, gefrituurde uitjes en wat kroepoek.


Ha Lynn,
Heb het net gegeten. Vond het erg lekker!
Zeker voor herhaling vatbaar.
Dank je!
Lucie
Hi,
Ik wil dit vanavond maken! Ik zie alleen op de foto twee sauzen en dit niet terug komen in het gerecht. Is dat rode gewoon extra sambal?
Alvast bedankt,
Jasper
Klopt! Dat is gewoon sambal (badjak). Ik vond het wel leuk op de foto . Eet smakelijk alvast!
Zó ontzettend lekker en niet moeilijk om te maken! Ik heb het in korte tijd al twee keer gemaakt en het is zeker een blijvertje.
Kan ik het van tevoren maken? En de dag erna eten? Vanwege de kokosmelk?