Recept: Wraprolletjes met rosbief en pijnboompitten

 

Wrapsrolletjes met rosbief en pijnboompittenGister ben ik bij een proeverij geweest met wijnen uit de Languedoc. Nu ben ik sowieso al een liefhebber van wijnen uit deze streek, maar de 7 die ik gister mocht proeven waren wel heel erg lekker. Als ik de bestelde wijn binnen heb zal ik er een artikel over schrijven. Normaal is het de bedoeling dat je de wijn die je proeft weer uitspuugt, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Ten eerste vind ik dat je alleen goed kan proeven als je ook de nasmaak mee krijgt en ten tweede vind ik het gewoon lekker om de wijn op te drinken. Goede wijn mag niet verspild worden. Jullie begrijpen nu dus wel dat ik dit momenteel zit te typen met een hoofd vol zeepsop. Of een houten kop, zoals mijn vader zou zeggen Eigen schuld, dikke bult. Dus ben ik gewoon zoals normaal aan het werk vandaag. Voor mij is wijn onlosmakelijk verbonden met eten. En dan vooral met hapjes. Ik schreef eerder al een blog over het perfecte kaasplankje en er staan meerdere borrelrecepten online. Deze wraprolletjes met rosbief en pijnboompitten smaken goed in combinatie met een glas wijn of koud biertje. Het leuke van deze wraprolletjes is dat je er eindeloos mee kunt combineren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een versie met geitenkaas, honing en walnoten. Of beenham met honing-mosterdsaus en pijnboompitten.

Ingrediënten voor 20 wraprolletjes met rosbief en pijnboompitten

4 grote wraps
12 plakken fricandeau
4 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels roomkaas
2 eetlepels Franse kwark
20 gram Parmezaanse kaas
4 handjes eikenbladsla
Peper en zout

Doe de Franse kwark en de roomkaas bij elkaar in een kom. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas, Franse kwark en roomkaas door elkaar. Maak af met een beetje peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze lichtbruin zien. Smeer de wraps in met het roomkaasmengsel. Strooi de pijnboompitjes over de roomkaas en  Beleg de wraps met een handje sla. Leg de plakjes rosbief op de sla. Rol de wraps strak op en verpak ze in aluminium- of vershoudfolie. Leg de wraps een uurtje in de koelkast zodat ze iets stijver worden. Snijd de wraps in plakjes.

De wraprolletjes met rosbief en pijnboompitten zijn lekker als tussendoortje of als hapje bij de borrel.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *