Piri-piri garnalen van de barbecue

Recept: Piri-piri garnalen van de barbecue

 

Piri-piri garnalen van de barbecueWEEKEND. Of in mijn geval. VAKANTIE!! 2 weken lang ga ik alleen maar leuke dingen doen en vooral keihard uitslapen. Ik heb er zo naar uitgekeken. De eerste week blijf ik lekker thuis. De 2e week gaan we een weekje weg. Waarheen? Geen idee. We zien wel waar we uitkomen. Waarschijnlijk boeken we pas de dag voordat we weg gaan. Om de vakantie alvast te vieren post ik vandaag een recept waar ik extreem blij van wordt. Deze piri-piri garnalen van de barbecue zijn lekker pittig, een tikkie rokerig (komt door de pimenton) en hebben een subtiel grillsmaakje. Ze doen me denken aan de mooie stranden van de Algarve. Bij zonsondergang wordt daar de meest verse vis gegrild op de barbecue. Nu ik erover schrijf loopt het water me weer in de mond. Ik ben in staat om naar Schiphol te rijden en het vliegtuig naar Faro te pakken. Ik geloof dat ik er wel zo’n beetje uit ben wat vakantie betreft ;).

Ingrediënten voor 20 piri-piri garnalen van de barbecue

20 grote garnalen
2 citroenen
4 rode chilipepers
8 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels pimenton (gerookt paprikapoeder)
45 ml rode wijnazijn
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Piri piri garnalen van de barbecue

Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Snijd de chilipeper in grove stukken. Verwijder de schil van de knoflooktenen.

Doe de chilipeper, de teentjes knoflook, de tomatenpuree, het citroensap, de rode wijnazijn, de pimenton, een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout in een hakmolentje. Laat het hakmolentje draaien tot er een gladde pasta is ontstaan.

Verhit een koekenpan. Doe de chilipasta in de pan en bak 5 minuten op hoog vuur.

Doe de garnalen in een kom. Giet de saus over de garnalen heen en bedek met vershoudfolie. Zet de kom in de koelkast en laat een half uur marineren.

Rijg de garnalen aan een satéprikker. Grill de piri-piri garnalen in een grillpan of, nog beter, op de barbecue tot er aan beide kanten tot er een mooi grillpatroon ontstaat.

Hak een beetje peterselie fijn. Bestrooi de piri-piri garnalen met peterselie en serveer de piri-piri garnalen van de barbecue met partjes citroen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *