Borrelbrood met kruidenboter en kaas

Recept: Borrelbrood met kaas en kruidenboter

 

Borrelbrood met kaas en kruidenboterDe afgelopen dagen wordt er behoorlijk wat af geborreld in huize Savory Sweets. Douwe en ik hebben allebei 3 weken vakantie en we nemen het er even flink van. We gaan aankomend weekend een paar dagen naar België (één van mijn vriendinnen woont in Leuven en zij is jarig), maar verder blijven we lekker thuis. We gaan de toerist uithangen in eigen land en op sommige dagen doen we gewoon helemaal niks. Heerlijk! Bij niks doen hoort ook alleen koken als ik daar zin in heb. Het resultaat daarvan zijn veel etentjes buiten de deur (check Instagram voor de updates) en snackdiners at home. We zetten dan de hele tafel vol met borrelhapjes. Het liefst hapjes die lekker snel klaar zijn. Één van die borrelhapjes is dit borrelbrood met kaas en kruidenboter. Even insnijden, volstoppen met lekkers en daarna alleen nog even afbakken. Zo gepiept. Het resultaat? Een heerlijk knapperig plukbrood. Fijn om te delen. Glaasje wijn erbij en het vakantiegevoel is compleet. Bon appetit!
Ingrediënten borrelbrood met kaas en kruidenboter

1 landbrood
300 gram belegen kaas
125 gram zachte roomboter
2 tenen knoflook
20 blaadjes basilicum
10 sprietjes bieslook
Een snuf grof zeezout
Peper uit de molen

Borrelbrood met kaas en kruidenboter

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pers de teentjes knoflook en hak de basilicum en de bieslook fijn. Meng de boter met de kruiden, de knoflook, een snuf grof en wat peper uit de molen.

Snijd het landbrood horizontaal en verticaal in. Smeer de kruidenboter in de holtes. Snijd de kaas in plakjes. Stop de plakjes kaas in de holtes. Het brood mag best een beetje open staan.

Bak het borrelbrood met kaas en kruidenboter 15 minuten in de oven. Het brood is goed als de kaas is gesmolten.

Serveer het borrelbrood met kaas en kruidenboter direct uit de oven.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Borrelbrood met kaas en kruidenboter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *