Recept: Biefstuktapenade

 

BiefstuktapenadeHallelujah! Sinds gister is ein-de-lijk mijn oven gemaakt. Ik kon de ovenmeneer wel zoenen! Wat bleek.. het display was kapot dus de knoppen werkten niet. Stom! Gelukkig had de monteur een nieuw display bij zich (het schijnt vaker te gebeuren) en kreeg hij in 10 minuten weer leven in de oven. Hoera! Toen de oven het 2,5 week geleden begaf voelde ik me wel even zielig. Met allerlei cakes, quiches en een tulband op de planning kon ik opeens niks meer. Over op plan B. Planning omgooien en improviseren. Dat was in het begin wel even lastig. Want toen hij er niet meer was besefte ik pas hoe vaak ik mijn oven gebruik. Geen vlees of vis uit de oven, geroosterde aardappeltjes of afbakbroodjes. Maar (kerst)ontbijten met toast met zalm, roomkaas en avocado (zeker geen straf) en op kerstavond dineren met kleine hapjes. Uiteindelijk viel het dus allemaal mee. En kerstavond was uiteindelijk hartstikke gezellig. Lekker borrelen met een tafel vol met hapjes. Één van die hapjes was deze biefstuktapenade. De smaak van carpaccio, maar dan in een tapenade. Lekker op een stokbroodje of toastje. 

Ingrediënten biefstuktapenade voor 6 personen

300 gram verse ossenhaas of kogelbiefstuk
1 klein sjalotje
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels grof geraspte oude of Parmezaanse kaas
Een scheutje olijfolie
Zout en peper

Snijd biefstuk in kleine blokjes en doe ze in een kom of schaal. Versnipper het sjalotje en rooster de pijnboompitten. Rasp de kaas in grove snippers. Doe kappertjes, de pijnboompitten, de geraspte kaas, een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout bij de biefstuk. Meng de ingrediënten met elkaar. Proef of de biefstuktapenade op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

De biefstuktapenade is ook lekker met een beetje truffelolie. Serveer de biesfstuktapenade met vers brood of toast.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *