Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal

Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal

 

Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambalBen je ook zo’n fan van saucijzenbroodjes? Ik wel hoor! Als ik ze ergens zie liggen dan heb ik, voordat ik het weet, opeens één (of twee) broodjes afgerekend en naar binnen gewerkt. Saucijzenbroodjes en ik gaan way back. Toen ik een jaar of 4 was kreeg ik er altijd eentje na de zwemles. Ik had zwemles in een openluchtzwembad (ja, ook in maart en april!) en moest als ik het water uitkwam weer even opwarmen. Dat deed ik met een kop dampende thee en een saucijzenbroodje. Jullie begrijpen dus wel dat ik een heerlijk warm gevoel krijg als ik er een hap van neem. Deze versie van het saucijzenbroodje is er één met een twist. Een Indische twist welteverstaan. Doordat ik ketjap, sambal en mosterd (niet zo Indisch wel erg lekker) toevoegde aan het standaard recept krijgt de vulling een Indisch tintje. De Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal smaken uitstekend met een borrel, bij de brunch of als avondeten met een kop soep. Een fijn en hapklaar broodje. Rollen deze broodjes binnenkort jouw oven uit? Ik zou het wel weten als ik jullie was!




Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal

Ingredienten voor 24 Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal

12 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
500 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
2 eetlepels sambal badjak
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels (Zaanse) mosterd
2 eieren + 1 extra om de broodjes mee te besmeren
80 gram panko (Japans broodkruim) of paneermeel
Peper en zout

Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.

Doe het gehakt in een middelgrote kom. Voeg de ui, de knoflook, de mosterd, de ketjap, de sambal, de eieren, de panko en een beetje peper en zout toe. Kneed alles tot een grote bal.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vorm het gehaktmengsel in 12 “worstjes”. Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw het bladerdeeg dicht en druk aan met een vork. De zijkanten van het saucijzenbroodje moeten open blijven. Snijd het saucijzenbroodje doormidden en leg het op de bakplaat.

Kluts een eitje los. Smeer de saucijzenbroodjes in met het eiermengsel en schuif de bakplaat in de oven.

Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten gaar. Smeer halverwege de broodjes nog een keer in met het eiermengsel. Dan worden ze mooi glanzend bruin.

Serveer de Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal direct of piep ze later nog even op in de oven.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Indische mini saucijzenbroodjes met ketjap en sambal

  1. Denise schreef:

    Dank je wel voor dit heerlijke recept. Ik heb dit gisteren gemaakt. Zelf heb ik hier nog wat fivespice kruiden aan toegevoegd en wat laos. En geserveerd met chilisaus. Superlekker!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *