|
|

Ingrediënten nacho’s uit de oven met guacamole en kaas voor 4 personen
2 zakken tortillachips
2 eetlepels crème fraîche
100 gram geraspte mozzarella
100 gram geraspte belegen kaas
1 jalapeño
1 middelgrote rode ui
2 limoenen
Een paar takjes koriander
Eventueel een paar druppels hotsauce
Voor de guacamole
2 rijpe avocado’s
2 tomaten tomaat
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 chilipeper
Het sap van 1 limoen
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de geraspte mozzarella met de belegen kaas.
Doe de helft van de tortillachips in een grote schaal. Bedek de nacho’s met de helft van de kaas. Bedek met de andere helft van de tortillachips. Strooi de rest van de kaas over de nacho’s. Zet de schaal in de oven en laat in 20 minuten de kaas smelten.
Maak in de tussentijd de guacamole. Pers de teen knoflook en versnipper de sjalot. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten zitten. Snijd de tomaat in blokjes.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn. Voeg de chilipeper, sjalot, knoflook, tomaat, het sap van een halve limoen en een beetje peper en zout toe. Roer alles door elkaar.
Haal de ovenschaal uit de oven. Schep 2 eetlepels crème fraîche en guacamole op de schaal met nacho’s. Bestrooi met rode ui, koriander en plakjes jalapeño. Maak af met plakjes limoen en eventueel een beetje hotsauce.



Oh dit is zo overheerlijk
En de gasten hebben zich hierop gestort zo zo lekker dank je wel voor dit recept