Ovenschotel met broccoli en ham

Recept: Koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham

 

Koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en hamOef, ik heb een heftig weekend achter de rug. Wel een leuk weekend overigens, maar mijn lichaam was even niet zo blij met me. Vrijdagavond ben ik met een vriendin naar de UITmarkt geweest. We hebben de hele avond gedanst bij de silent disco en zijn daarna op het terras gaan zitten bij Hanneke’s boom. Hier zijn er heel wat glaasjes rode wijn doorheen gegaan en aten we een flink bord met bittergarnituur leeg. Dat is soms (of eigenlijk vaak) zo lekker. Zaterdag gingen Douwe en ik naar het Proefpark Haarlem in het Kenaupark. Ook hier smaakte de rode wijn uitstekend en heb ik ontzettend lekker gegeten. En als klap op de vuurpijl heb ik zondag ook de hele dag op het terras gezeten. Dit keer dronken we witte wijn (voor de afwisseling). Inclusief, jawel, borrelhapjes. ’s Avonds belde een vriendin om te vragen of ik nog even meeging naar de UITmarkt. Waar ik opeens weer een glas rode wijn in hand had. Jullie begrijpen dus wel hoe ik me momenteel voel. Hoog tijd om weer even gezond te doen. Iets minder wijn drinnken en iets meer groente eten dus. Deze koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham bijvoorbeeld. Laag in koolhydraten en boordevol vitamines. En lekker. Want dat blijft het belangrijkste natuurlijk.




Ingrediënten koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham voor 4 personen

500 gram broccoli
200 gram hamreepjes of -blokjes
175 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mix met mozzarella en belegen kaas)
200 gram champignons
1 ui
6 lente-uitjes
6 eieren
125 ml kookroom
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ui in halve ringen en de broccoli in roosjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de champignons in plakjes.

Bedek de bodem van een ovenschaal met uienringen. Leg de broccoli en de champignons op de ui. Bestrooi de broccoli met hamblokjes en lente-ui.

Kluts de eieren los. Meng de geklutste eieren met de room en een beetje peper en zout. Giet de geklutste eieren in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de ovenschotel met geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak hem in 30-40 minuten gaar. De koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham is klaar als het ei gestold.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

24 thoughts on “Recept: Koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham

  1. Mieke Enning schreef:

    Heerlijk, voor 1 persoon gemaakt daarom een volgende keer toch even de ui en broccoli bakken in olijfolie zodat de oventijd korter kan, vond het wat droog

     
  2. Majanka schreef:

    Klinkt heerlijk maar ik ben een beetje onzeker over de oventijd. Hoe zie ik dat het ei is gestold? Kun je een indicatie geven hoelang het in de oven moet en hoe warm?

     
  3. Annemie schreef:

    We hebben genoten van de heerlijke ovenschotel.
    Lekker makkelijk met een bordje voor de kachel in het weekend.
    En morgen lekker weer. Mooi weekend …..toch

     
  4. Corina schreef:

    Gister dit recept gemaakt. Was eigenlijk bang dat het te weinig was voor 4 personen, maar het vult heel goed. Ik had nog kwark als toetje willen nemen, maar dat ging er echt niet meer in. Heerlijk en voldaan gegeten. Bedankt voor het recept.

     
  5. Marleen Schurgers-Hendriks schreef:

    Heerlijk gerecht. De volgende keer wil ik jong belegen kaas nemen i.p.v. belegen kaas, want het gerecht was iets te gezouten. Hslaas te weinig voor 4 personen.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *