Recept: Gepofte zoete aardappel met avocadomousse en Hollandse garnalen

 

gepofte zoete aardappel met avocadomousse en Hollandse garnalenDe eerste keer dat ik een hap nam van de gepofte aardappel met avocadomousse en Hollandse garnalen ontstond er een soort smaakexplosie in mijn mond. Het zoete van de aardappel, het frisse-zure van avocadomousse, het ziltige van de Hollandse garnalen met het pittige van de chilipoeder. Wat was dat lekker zeg! Terwijl ik dit type loopt het water me weer in de mond. Ik maakte de gepofte zoete aardappel met avocadomousse en Hollandse garnalen op een zondagmiddag als lunch in combinatie met een venkelsalade. Dit gerechtje is niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk om te maken. Het enige wat je moet weten is hoe je oven en keukenmachine werkt. En soms, vooral op drukke dagen, is dat heel erg fijn.

Ingrediënten gepofte zoete aardappel met avocadomousse en Hollandse garnalen voor 2 personen

2 zoete aardappels
2 avocado’s
1,5 eetlepel zure room
2 eetlepels Hollandse garnalen
1,5 eetlepel citroensap
Een handje rucola
Een snufje gedroogde chilipoeder
Peper en zout
Een scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de zoete aardappels schoon. Smeer de zoete aardappels in met olijfolie en prik er met een vork rondom gaatjes in. Rol de zoete aardappels in aluminiumfolie. Zet de zoete aardappels in de oven en pof ze  in 50 minuten gaar.

Snijd de avocado’s door midden. Verwijder de pit met een lepel. Schep het vruchtvlees van de avocado in een schaal of de keukenmachine. Doe de zure room, de citroensap en een scheutje olijfolie bij de avocado. Meng de ingrediënten met elkaar. Proef of de avocadomousse op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe. Maak de avocadomousse op smaak met een beetje peper en zout.

Haal de zoete aardappels uit het aluminiumfolie en snijd ze voor driekwart in. Doe een beetje rucola in de opening. Schep een flinke eetlepel avocadomousse op de rucola. Strooi een beetje gedroogde chilipoeder over de avocadomousse. Maak het gerecht af door een eetlepel Hollandse garnaaltjes over de avocadomousse te strooien.

De gepofte zoete aardappel met avocadomousse en Hollandse garnalen is lekker in combinatie met een frisse salade.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.