Zoete aardappelfriet

Recept: Zoete aardappelfriet met truffelmayonaise

 

Zoete aardappelfrietO guys, wij aten gister zo lekker! Toen ik van tafel ging was ik intens gelukkig. Of eigenlijk toen ik aan tafel zat, want van het feit dat mijn eten op was werd ik minder gelukkig. Wie had ooit kunnen bedenken dat zoete aardappel, truffelmayonaise en feta zo een goede combinatie is. We hebben de hele plank (voor minimaal 4 personen) met zijn tweeën leeggegeten. Daarbij aten we een stukje gegrilde zalm en een salade met gegrilde groenten. Glaasje witte wijn (Müller Thurgau, jammie!) on the side en we hadden een feestmaal. Ik kreeg er een fijn zomers gevoel bij. Het enige wat ik miste was, zoals zo vaak in Nederland, het zonnetje. De zoete aardappelfriet met truffelmayonaise is lekker bij de borrel, de barbecue of, zoals wij deden, met vis en een salade. Dit gaat bij ons vaker op tafel komen. Doe mij maar nog zo’n plankje!

Ingrediënten zoete aardappelfriet met truffelmayonaise voor 4 personen

6 zoete aardappels
Een scheut zonnebloemolie (als je frituurt heb je een fles van een liter nodig)
Een snuf grof zeezout
Peper uit de molen

Zoete aardappelfriet

Uit de oven

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappels in dunne reepjes. Laat de schil aan de aardappel zitten. Doe de de aardappelreepjes in een kom. Doe de zonnebloemolie, een snuf zout en beetje peper bij de zoete aardappel. Hussel de ingrediënten door elkaar.

Leg de zoete aardappelfriet op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de zoete aardappelfriet in een half uur knapperig. Keer de frietjes halverwege om. Ze worden dan extra crunchy.

Uit de frituur

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan.

Snijd de zoete aardappel in dunne reepjes. Doe de zoete aardappelreepjes in de pan. Frituur de zoete aardappel een paar minuten.

Laat de friet even uitlekken en frituur het voor een tweede keer.

De zoete aardappelfriet is klaar als het begint te drijven.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *