Recept: Vijgen met geitenkaas

 

Vijgen met geitenkaasAfgelopen zaterdag liep ik, zoals elke zaterdagochtend, op de markt. Ik woon 200 meter bij het marktplein vandaan en het is een gewoonte geworden om het ontbijt voor het weekend daar te halen. Toen ik langs de groentekraam liep zag ik prachtige vijgen liggen. De mooie groen/paarse kleur viel meteen op tussen al het andere groente en fruit. Het water liep me in de mond. Zonder na te denken had ik er al een paar gekocht. Toen ik thuis kwam begon ik pas na te denken wat ik er eigenlijk mee wilde maken. Omdat ik zelf niet zo een zoetekauw ben besloot ik de vijgen in combinatie met geitenkaas de gebruiken als dessert. De zoete vijgen maken een mooi contrast met de pittige geitenkaas. Een makkelijk gerecht, maar wel erg lekker.

Ingrediënten vijgen met geitenkaas voor 2 personen

4 verse vijgen
75 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels acacia honing
Een takje tijm
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de vijgen kruislings in. Laat het mes tot ongeveer 3/4 van de vijgen gaan. Zet de vijgen iets meer open zodat de geitenkaas er straks makkelijk in past. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. Zet de vijgen rechtop op het bakpapier. Roer de geitenkaas tot hij “soepel” is. Doe in het midden van elke vijg een eetlepel geitenkaas. Laat een paar druppels honing over de geitenkaas lopen. Leg op de geitenkaas en honing een takje tijm. Maak af met peper en zout.

Schuif de bakplaat in de oven. Bak de vijgen met geitenkaas ongeveer 7 minuten. Als de vijgen goudbruin zien en de geitenkaas is gesmolten zijn de vijgen met geitenkaas klaar. Maak het gerecht af door een beetje peper en zout over de vijgen met geitenkaas te strooien.

De vijgen met geitenkaas zijn lekker als amuse om de maaltijd mee te beginnen of als dessert achteraf. Lekker in combinatie met een plak notenbrood en balsamicostroop.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *