|
|

Ingrediënten pepernotentoetje met abrikozen voor 2 personen
3 handjes pepernoten
125 gram mascarpone
225 gram abrikozen op licht siroop
250 ml verse slagroom
1 eetlepel suiker
2 eetlepels Franse kwark
1 vanillestokje
Begin met het maken van de mascarpone-crème. Snijd het vanillestokje in de lengte door. Schraap met een theelepel het merg uit het vanillestokje. Doe de mascarpone, Franse kwark en het merg van het vanillestokje in een schaal of kom. Meng de ingrediënten door elkaar. Doe de slagroom in een hoge beker of kom. Voeg een eetlepel suiker toe en klop met de staafmixer tot slagroom. Spatel de slagroom door het mascarpone-mengsel.
Snijd de abrikozen in blokjes. Verkruimel of hak de pepernoten in grove stukken. Pak 2 (of meer) glaasjes en leg een laagje abrikozen onderin. Schep hier 2 eetlepels mascarpone-crème op. Bedek de mascarpone-crème met een laagje pepernoten. Bedek de pepernoten met 2 eetlepels mascarpone-crème. Maak het pepernotentoetje met abrikozen af met een gemengd laagje van abrikozen en pepernoten.

