Recept: Pepernotentoetje met abrikozen

 

Pepernotentoetje met abrikozenJa! De Sint is weer in het land! Vorige week kwam hij landelijk al aan, maar in Zaandam kwam het feest gister pas echt op gang. Ik ben gek op Sinterklaas. Al sinds ik het me kan herinneren vieren wij Sinterklaas thuis. En dat doen we nog steeds. Bij zowel mijn eigen als bij mijn schoonfamilie vier ik Sinterklaas. Gekke gedichten, cadeautjes geven aan elkaar en lekker eten. Één en al gezelligheid. Die hele zwarte pieten en Sinterklaas discussie kan mij ook gestolen worden. Zwarte piet, witte piet, blauwe piet en wat voor pieten allemaal nog meer. Ik vind het allemaal prima, zolang het maar een feest van gezellig- en vrolijkheid blijft. Want dat is wat ik met al dat nare nieuws van de afgelopen weken het belangrijkste vind. Familie, vrienden, liefde en gezelligheid. Het kleinste wat wij kunnen doen tegen al die narigheid in de wereld is lief zijn voor elkaar. En daar is deze tijd van het jaar uitermate geschikt voor. Dit pepernotentoetje met abrikozen gaat daar zeker aan bijdragen!

Ingrediënten pepernotentoetje met abrikozen voor 2 personen

3 handjes pepernoten
125 gram mascarpone
225 gram abrikozen op licht siroop
250 ml verse slagroom
1 eetlepel suiker
2 eetlepels Franse kwark
1 vanillestokje

Begin met het maken van de mascarpone-crème. Snijd het vanillestokje in de lengte door. Schraap met een theelepel het merg uit het vanillestokje. Doe de mascarpone, Franse kwark en het merg van het vanillestokje in een schaal of kom. Meng de ingrediënten door elkaar. Doe de slagroom in een hoge beker of kom. Voeg een eetlepel suiker toe en klop met de staafmixer tot slagroom. Spatel de slagroom door het mascarpone-mengsel.

Snijd de abrikozen in blokjes. Verkruimel of hak de pepernoten in grove stukken. Pak 2 (of meer) glaasjes en leg een laagje abrikozen onderin. Schep hier 2 eetlepels mascarpone-crème op. Bedek de mascarpone-crème met een laagje pepernoten. Bedek de pepernoten met 2 eetlepels mascarpone-crème. Maak het pepernotentoetje met abrikozen af met een gemengd laagje van abrikozen en pepernoten.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *