Pepernoten tiramisu

Recept: Pepernoten tiramisu

 

Pepernoten tiramisuDe Sinterklaasperiode is volop in gang. As we speak rennen er 4 pieten door de winkelstraat (ik woon in het centrum van Zaandam) en zijn de winkeletalages versierd cadeautjes, wortels, juten zakken en natuurlijk het grote boek van Sinterklaas. Toen ik gisteravond bij een vriendin was moest haar dochtertje nog even haar schoen zetten. Er moest natuurlijk een wortel in haar schoen en daarna werd er keihard gezongen. Zo schattig. Volgende week vieren Douwe en ik 2 keer Sinterklaas. Één keer bij mijn ouders thuis en de dag erna bij de ouders van Douwe. Mét alle broertjes en zusjes. Gezellig hoor! Bij beide gezinnen hebben we lootjes getrokken en daarna gaan we lekker eten en borrelen. Bij zo’n gezellig feest horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Hapjes in stijl. Deze pepernoten tiramisu bijvoorbeeld. Lekker als afsluiter, maar ook gewoon bij de koffie. De smaak van speculaas past prima bij de amandel in de klassieke tiramisu. En zien ze er niet leuk uit? Een toetje met een hint naar Sint! Ik hoop dat jij dat lekker vindt. ;).
Ingrediënten pepernoten tiramisu voor 4 personen

200 gram kruidnoten
500 gram mascarpone
250 ml slagroom
1 kopje (sterke) koffie
1 eetlepel amaretto of amandelextract
Een handje chocoladekruidnoten
Een handje schuddebuikjes
Eventueel een stukje pure chococola

Pepernoten tiramisu

Meng de koffie met de amaretto of het amandelextract. Doop de kruidnoten in het koffiemengsel en leg ze onderin 4 mooie glaasjes.

Klop de slagroom stijf. Doe de suiker bij de slagroom en roer het er doorheen. Meng, terwijl je blijft kloppen, de mascarpone door de slagroom. Voeg het koffie mengsel toe en roer alles een laatste keer door elkaar.

Schep een eetlepel mascarpone mengsel in de glaasjes. Bedek met kruidnoten. Bedek de kruidnoten met het mascarpone mengsel.

Zet de pepernoten tiramisu in de koelkast en laat het een uurtje opstijven. Maak af met chocoladekruidnoten, schuddebuikjes en stukjes chocoladeschaafsel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Pepernoten tiramisu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *