| 
 | 


Ingrediënten voor 6 potjes panna cotta met witte chocola en rabarbercompote
Voor de panna cotta met witte chocola
500 ml slagroom
60 gram suiker
75 gram witte chocola + extra voor de garnering
3 gelatine vellen
1 vanillestokje
Voor de rabarbercompote
4 stengels rabarber
50 ml water 
1 theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels suiker

Leg de gelatine in een kommetje met koud water. Laat dit 5 minuten staan.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het merg uit de schil.
Hak de witte chocola in stukken. Doe de slagroom, het merg van het vanillestokje, de suiker en de witte chocola in een steelpannetje. Verwarm en roer tot de chocola en de suiker is gemolten. Zorg dat de room niet kookt.
Knijp de, inmiddels zachte, gelatine uit. Doe de gelatine bij het roommengsel en roer het er doorheen.
Verdeel het roommengsel over 6 potjes en zet ze in de koelkast. Laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Ga ondertussen verder met de rabarbercompote.
Snijd de rabarber in stukjes. Doe de rabarber in een pannetje met een klein laagje water, 2 eetlepels basterdsuiker en een theelepel kaneel. Laat het pannetje op middelhoog vuur pruttelen. Als het goed is valt de rabarber na een kwartiertje uiteen in een compote.
Schep de rabarbercompote op de panna cotta en serveer direct.

