| 
 | 

Ingrediënten voor 4 keer oreomousse in een glaasje
1 rol oreokoekjes (150 gram)
1 beker mini-oreo’s (115 gram)
2 eieren
150 gram mascarpone
100 gram witte chocola
60 gram poedersuiker
Leg 4 oreokoekjes apart. Doe de rest van de koekjes in een hakmolentje en maal ze fijn.
Scheid de eieren. Smelt de witte chocola au-bain marie (in een kommetje boven een pan met heet water).
Doe de dooiers en de poedersuiker bij elkaar in een kom en klop met een mixer door elkaar. Voeg de mascarpone, de koekkruimels en de witte chocola toe en spatel door het eiermengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mascarpone-mengsel zodat er een fluffy mousse ontstaat.
Leg 4 mini-oreo’s apart en snijd de rest doormidden. Verdeel de stukjes mini-oreo over de bodems van de glaasjes.
Schep de oreomousse op de koekjes. Zet de glaasjes in de koelkast en laat de oreomousse een uur opstijven. Garneer met een normaal oreokoekje en een mini-oreo per glaasje.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


