Recept: Oreomousse in een glaasje

 

Oreomousse in een glaasjeWeekend! Daar was ik aan toe. Het was de afgelopen week ontzettend druk op mijn werk. Daardoor vliegt de tijd, maar ben ik ook gesloopt. Vandaar dat er donderdag en vrijdag geen posts online kwamen. Ik had er even geen zin in en plofte meteen na mijn werk meteen op de bank. Maar nu heb ik even niks. Tijd voor leuke dingen. Gister zijn we naar de opera Carmen (met Tania Kross) in het Delamar theater geweest (zo mooi, die moet je zien!) en vanavond gaan we een hapje eten bij GIN NEO. Zin in! Morgen doe ik he-le-maal niks. Of nou ja niks.. Misschien zet ik een pannetje stoofvlees op. Of schuif ik ’s middags een taart in de oven. Maar verder ga ik niks doen. Lekker met een boek op de bank hangen. Om het feest compleet te maken deel ik vandaag deze oreomousse in een glaasje. Zijdezachte fluffy mousse met oreokruimels, witte chocola en mascarpone. Lekker om uit te lepelen bij de koffie. Ze staan thuis op me te wachten in de koelkast. Ik weet wie er morgen in de oreohemel is ;).
Ingrediënten voor 4 keer oreomousse in een glaasje

1 rol oreokoekjes (150 gram)
1 beker mini-oreo’s (115 gram)
2 eieren
150 gram mascarpone
100 gram witte chocola
60 gram poedersuiker

Oreomousse in een glaasje

Leg 4 oreokoekjes apart. Doe de rest van de koekjes in een hakmolentje en maal ze fijn.

Scheid de eieren. Smelt de witte chocola au-bain marie (in een kommetje boven een pan met heet water).

Doe de dooiers en de poedersuiker bij elkaar in een kom en klop met een mixer door elkaar. Voeg de mascarpone, de koekkruimels en de witte chocola toe en spatel door het eiermengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mascarpone-mengsel zodat er een fluffy mousse ontstaat.

Leg 4 mini-oreo’s apart en snijd de rest doormidden. Verdeel de stukjes mini-oreo over de bodems van de glaasjes.

Schep de oreomousse op de koekjes. Zet de glaasjes in de koelkast en laat de oreomousse een uur opstijven. Garneer met een normaal oreokoekje en een mini-oreo per glaasje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.