|
|

Ingrediënten voor 12 kaasbroodjes
500 gram vers bladerdeeg op rol
50 gram roomboter
3 eetlepels bloem
250 ml volle melk
500 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mix van mozzarella, belegen kaas en emmentaler)
2 eetlepels mosterd
1 ei
Peper uit de molen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de roomboter in een middelgrote pan. Strooi de bloem in de pan en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Giet de melk bij de roux en roer tot de melk is opgenomen.
Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje aan het melkmengsel toe. Houd een handje kaas apart om de broodjes met te bestrooien. Roer de mosterd door het kaasmengsel en maak af met een snuf peper uit de molen.
Rol het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke stukken.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Schep 2 eetlepels van het kaasmengsel op elk plakje. Vouw de plakjes dicht en druk de zijkanten aan met een vork.
Kluts het ei los. Besmeer de kaasbroodjes met ei en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kaasbroodjes in 20 minuten goudbruin.

