Recept: Krokante aardappelwedges

 

aardappelwedgesIk ga graag naar het strand. Meestal ga ik naar Timboektoe of Aloha in Wijk aan Zee. Ik vind het daar zo relaxed. Een beetje borrelen, lekkere hapjes en goed gezelschap. I love it! Als ik op het strand ben bestel ik altijd aardappelwedges. Waarom? Geen idee. Ik heb er in ieder geval als ik op het strand ben altijd trek in. Misschien de associatie met zon, zee en strand. Misschien omdat ik ze daar voor het eerst heb gegeten? Ik móet ze in ieder geval altijd bestellen! Stiekem vind ik de aardappelwedges zelfs lekkerder dan patat. En dat wil wat zeggen! Deze aardappelwedges zijn knapperig en kruidig. De perfecte snack voor in de namiddag. Nog even genieten van het zonnetje met een hapje en een drankje.

Ingrediënten krokante aardappelwedges

1 kg vastkokende aardappels
2 theelepels pikante paprikapoeder
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel knoflookpoeder
4 eetlepels bloem
Peper en zeezout
Een flinke scheut goede olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen goed en dep ze met een theedoek droog. Laat de schil om te aardappels zitten. Snijd elke grote aardappel in 8 en de kleinere in 4 stukken zodat je kleine “schuitjes” krijgt. Doe de aardappelwedges in een kom en voeg het paprikapoeder, knoflookpoeder, de oregano, peper en zout toe. Meng de kruiden goed met de aardappelpartjes. Je kunt natuurlijk ook variëren met andere soorten kruiden. Voeg de bloem en de olijfolie aan de aardappelwedges toe en hussel alles nog een keer goed door elkaar. Zorg dat elk partje bedekt is met een laagje.

aardappelwedgesBekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappelwedges één voor één op. Het is belangrijk dat de aardappelwedges niet op elkaar liggen. Bak de aardappelwedges 45-50 minuten in de oven. Keer halverwege de stukjes aardappel om zodat alle kanten van de wedges krokant worden.

Lekker als bijgerecht bij de avondmaaltijd of gewoon als snack tussendoor. Lekker om te dippen in zelfgemaakte mayonaise.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *