Recept: Chinese nasi

 

Chinese nasi2017 is nog maar net begonnen het eerste weekendje weg is al gepland. Douwe moet in Maart voor zijn werk 2 dagen naar Dublin. Omdat zijn trip op een donderdag en vrijdag valt plakken we er een weekendje weg aan vast. Ik pak vrijdagmiddag meteen na mijn werk het vliegtuig richting Ierland en we vliegen zondag samen weer terug. Zin in! Douwe is op de vrijdag pas laat klaar met werken, dus de eerste paar uur moet ik mezelf even in mijn eentje vermaken. Kan ik mooi de restaurantjes en barretjes rondom het hotel ontdekken. Of ik boek een massage in het hotel. Ik vermaak me in ieder geval wel. Mochten jullie nog tips hebben, dan hoor ik het graag. Deze week heb ik het lekker druk. Het is examenperiode op de scholen en dat betekent gekkenhuis. Omdat ik het overdag (en een stukje van de avond) superdruk heb kom ik de hele week uitgeblust thuis. Op die momenten is er niks fijner dan een makkelijke en vooral snelle maaltijd. Deze Chinese nasi is daar een voorbeeld van. Ik maakte de nasi van het restje rijst dat ik over had van de boeuf stroganoff die we de dag ervoor aten. Zo had ik de helft van het werk al gedaan en hoefde ik de rijst niet weg te gooien. Een win-win situatie dus. Ideaal!

Ingrediënten Chinese nasi voor 4 personen

300 gram pandanrijst
300 ml kippenbouillon
4 plakken beenham
1 ui
1 kipfilet
1 prei
2 eieren
Een halve theelepel laos
Een halve theelepel komijnpoeder
Een scheutje zonnebloemolie om in te bakken
Peper en zout

Breng de kippenbouillon aan de kook. Giet de rijst in de kippenbouillon en kook tot het gaar is. Giet de rijst af en laat het nog even staan met de deksel op de pan. Haal de rijst uit de pan en laat het helemaal afkoelen.

Snijd de plakjes beenham en kipfilet in blokjes. Versnipper de ui en snijd de prei in dunne halve ringen. Doe de eieren in een kom en kluts ze los. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Doe de kip, prei, ui en ham in de pan en bak, al roerend, 2 minuten aan. Giet de geklutste eieren in de pan en bak mee terwijl je blijft roeren.

Doe de gekookte rijst, komijn en laos in de pan en roer alles door elkaar. Bak De Chinese nasi 10 minuten terwijl je de rijst om blijft scheppen. De Chinese nasi is klaar als de rijst licht knapperig begint de worden.

Serveer de Chinese nasi met een gebakken ei, extra ham, kroepoek en stokjes saté.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *