|
|

Ingrediënten Tiramisutaart met pure chocola en meringue
Voor de biscuitdeeg
4 eieren
120 gram suiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
Voor de vulling
2 theelepels amaretto of amandelextract
100 ml koffie
200 gram suiker
500 gram mascarpone
250 gram slagroom
Voor de topping
2 eiwitten
125 gram basterdsuiker
50 gram pure chocola
Eventueel sprinkles om te versieren
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de suiker en de eieren bij elkaar in een kom. Mix gedurende 10 minuten op de hoogste stand tot er een romige en luchtige massa ontstaat. Spatel de bloem en de maïzena door het beslag.
Bekleed de bodem van een springvorm (20 centimeter) met bakpapier. Vet de zijkanten van de binnenkant van de springvorm in met bakspray of olie. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de springvorm in de oven en bak in 45 minuten gaar. Laat de biscuitbodem helemaal afkoelen.
Meng 100 ml koffie met een 2 theelepels amaretto. Klop de slagroom met 250 gram suiker stijf. Meng, terwijl je goed roert, de mascarpone door de slagroom. Spatel het koffiemengsel door de mascarpone.
Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Besmeer de snijkanten met een laagje mascarponemengsel. Beleg 1 van de helften met lange vingers. Leg de andere helft met de besmeerde kant naar beneden op de lange vingers. Smeer de taart aan de zijkanten en bovenkant dicht met het mascarponemengsel. Je mag nog best een beetje cake zien.
Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak. Spuit bolletjes eiwit op de bovenkant van de taart en geef ze met een brander een kleurtje. Schaaf de pure chocola in krullen (dit doe je met een dunschiller) en versier de taart met chocoladekrullen en eventueel sprinkles.
Bewaar de tiramisutaart tot serveren in de koelkast.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Gebruik je gewone (gezette koffie) of ijs ijskoffie van de winkel?