|
|

Omgekeerde stoofperencake voor 12 personen
4 stoofperen (klik hier voor het recept) + een paar eetlepels van het vocht
250 gram basterdsuiker + 2 eetlepels extra
250 gram roomboter
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren
1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de stoofperen in de lengte doormidden enn vervolgens in plakjes.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Bestrooi het bakpapier met 2 eetlepels suiker. Leg de plakjes stoofpeer in een mooi, passend, patroon op de bodem. Leg er een tweede laag stoofpeer bovenop.
Klop de boter en de suiker tot het luchtig is. Voeg, terwijl je blijft kloppen, 1 voor 1 de eieren en het vanille extract toe. Spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
Giet het beslag over de stoofperen. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar.
Haal de omgekeerde stoofperencake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op een bakrooster. Keer hem voorzichtig om en verwijder het bakpapier.
Bestrijk de bovenkant van de cake met stoofperenvocht zodat hij iets meer kleur krijgt.

