Galette met peer en kaneel

Recept: Makkelijke galette met peer en kaneel

 

Galette met peer en kaneelGoodmorning guys! Wat is het.. ehh.. lekker herfstig buiten. Stiekem kan ik daar wel van genieten. Als ik binnen zit dan hé.. kaarsjes aan, kopje thee en wat lekkers binnen handbereik. Momenteel ben ik echt verslaafd aan zoete dingen. De chocola, de gevulde speculaas (dat begint een serieuze zwangerschapscraving te worden) en suikerwafels zijn hier niet aan te slepen. En dat terwijl ik voor mijn zwangerschap amper zoete dingen aanraakte. Vreemd wat zoiets met je hersenen kan doen. Ach, zolang het niet helemaal de spuigaten uitloopt mag het van mezelf. Al begin ik wel steeds meer op te letten. Het is namelijk wel de bedoeling dat ik in het voorjaar weer in mijn oude kleding pas. Afgelopen zondag ging ik zelf aan de slag en toverde een lekker herfstig baksel uit mijn oven. Hij stond er in 10 minuten in en na 5 minuten bakken begon het heerlijk te ruiken in huis. Ik kon niet wachten tot ik mijn tanden erin kon zetten. Deze galette met peer en kaneel smaakt extra lekker in combinatie met een bolletje vanille-ijs, mascarpone of slagroom. Hier ga je vrienden mee maken!


Ingrediënten galette met peer en kaneel

3 peren (ik gebruikte conference)
1 rol vers taartdeeg
2 eetlepels suiker
2 theelepels gemalen kaneel
1 ei
Een handje geschaafde amandelen
Eventueel slagroom, vanille-ijs of mascarpone

Galette met peer en kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in dunne plakjes.

Meng de suiker met het kaneelpoeder.

Spreid het taartdeeg uit. Bestrooi het midden van de bodem van het taartdeeg met de helft van de suiker.

Leg de plakjes peer dagpansgewijs in een cirkel op de suiker. Vouw de randjes van het taartdeeg voorzichtig naar binnen zodat de buitenste plakjes peer zijn ingepakt.

kluts het ei los. Bestrijk de randjes van de galette met ei. Bestrooi met kaneelsuiker en geschaafde amandel.

Schuif de galette met peer en kaneel in de oven en bak hem in 30 minuten gaar.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *