Oef, ik heb een heftig weekend achter de rug. Wel een leuk weekend overigens, maar mijn lichaam was even niet zo blij met me. Vrijdagavond ben ik met een vriendin naar de UITmarkt geweest. We hebben de hele avond gedanst bij de silent disco en zijn daarna op het terras gaan zitten bij Hanneke’s boom. Hier zijn er heel wat glaasjes rode wijn doorheen gegaan en aten we een flink bord met bittergarnituur leeg. Dat is soms (of eigenlijk vaak) zo lekker. Zaterdag gingen Douwe en ik naar het Proefpark Haarlem in het Kenaupark. Ook hier smaakte de rode wijn uitstekend en heb ik ontzettend lekker gegeten. En als klap op de vuurpijl heb ik zondag ook de hele dag op het terras gezeten. Dit keer dronken we witte wijn (voor de afwisseling). Inclusief, jawel, borrelhapjes. ’s Avonds belde een vriendin om te vragen of ik nog even meeging naar de UITmarkt. Waar ik opeens weer een glas rode wijn in hand had. Jullie begrijpen dus wel hoe ik me momenteel voel. Hoog tijd om weer even gezond te doen. Iets minder wijn drinnken en iets meer groente eten dus. Deze koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham bijvoorbeeld. Laag in koolhydraten en boordevol vitamines. En lekker. Want dat blijft het belangrijkste natuurlijk.
Ingrediënten koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham voor 4 personen
500 gram broccoli 200 gram hamreepjes of -blokjes 175 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mix met mozzarella en belegen kaas) 150 gram brie 200 gram champignons 1 middelgrote ui 1 teen knoflook 6 eieren 125 ml kookroom Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui in halve ringen en de broccoli in roosjes. Snijd de champignons in kwarten en de brie in plakjes.
Bedek de bodem van een ovenschaal met uienringen en knoflook. Leg de broccoli en de champignons op de ui. Bestrooi de broccoli met hamblokjes en beleg met brie.
Kluts de eieren los. Meng de geklutste eieren met de room en een beetje peper en zout. Giet de geklutste eieren in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van de ovenschotel met geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak hem in 30-40 minuten gaar. De koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en ham is klaar als het ei gestold.
Nee hoor, tijdens het bakken in de oven krijgt hij ook hitte en wordt daardoor zachter. De broccoli houdt wel een lichte bite. Dat vind ik zelf het lekkerst.
Heerlijk gerecht maar ik eet alleen en heb de ingrediënten al gehalveerd kan ik de rest bewaren voor morgen en weer verwarmen in de oven? Twijfel ivm de ei.
Heerlijk, voor 1 persoon gemaakt daarom een volgende keer toch even de ui en broccoli bakken in olijfolie zodat de oventijd korter kan, vond het wat droog
Klinkt heerlijk maar ik ben een beetje onzeker over de oventijd. Hoe zie ik dat het ei is gestold? Kun je een indicatie geven hoelang het in de oven moet en hoe warm?
We hebben genoten van de heerlijke ovenschotel.
Lekker makkelijk met een bordje voor de kachel in het weekend.
En morgen lekker weer. Mooi weekend …..toch
Gister dit recept gemaakt. Was eigenlijk bang dat het te weinig was voor 4 personen, maar het vult heel goed. Ik had nog kwark als toetje willen nemen, maar dat ging er echt niet meer in. Heerlijk en voldaan gegeten. Bedankt voor het recept.
Heerlijk gerecht. De volgende keer wil ik jong belegen kaas nemen i.p.v. belegen kaas, want het gerecht was iets te gezouten. Hslaas te weinig voor 4 personen.
Het ziet er heerlijk uit, maar zou je ook de kh per gerecht willen/kunnen vermelden aub? Bij voorbaat dank
Wij hebben het vanavond gegeten en het was heerlijk!!
Wat leuk om te horen 🙂
Hoi welke maat ovenschaal heb je gebruikt ?
Ik denk dat de br9occeli eerst gekookt moet worden
ik vond het iets te flauw,net of miste er iets
Je hoeft de broccoli dus niet voor te koken?
Dat heb ik niet gedaan. Ik vind het lekker als hij nog een beetje een bite heeft.
Gisteren gemaakt voor mijn clienten en ze vonden het heerlijk!
Blijft de broccoli niet heel hard als je het niet eerst voorkookt?
Nee hoor, tijdens het bakken in de oven krijgt hij ook hitte en wordt daardoor zachter. De broccoli houdt wel een lichte bite. Dat vind ik zelf het lekkerst.
Helaas was de broccoli toch erg hard, volgende x kook ik het toch even voor!
Ik heb de ovenschotel vanavond gemaakt. Hij is super lekker bedankt
Fijn om te horen!
Dit was echt heerlijk! Zeker een aanrader.
Dankjewel :), Fijn om te horen!
Heerlijk gerecht maar ik eet alleen en heb de ingrediënten al gehalveerd kan ik de rest bewaren voor morgen en weer verwarmen in de oven? Twijfel ivm de ei.
Voor hoeveel personen is dit ?
Heerlijk, voor 1 persoon gemaakt daarom een volgende keer toch even de ui en broccoli bakken in olijfolie zodat de oventijd korter kan, vond het wat droog
Leuk om te horen! Prima toch 🙂
Klinkt heerlijk maar ik ben een beetje onzeker over de oventijd. Hoe zie ik dat het ei is gestold? Kun je een indicatie geven hoelang het in de oven moet en hoe warm?
We hebben genoten van de heerlijke ovenschotel.
Lekker makkelijk met een bordje voor de kachel in het weekend.
En morgen lekker weer. Mooi weekend …..toch
Wat leuk om te horen :). Laten we het hopen!
Ga het maandag maken. Krijg een echt zwaar weekend . Uit eten 2x. Dus kan het erna wat rustiger. . Ben benieuwd.
Zou het ook met bloemkool willen? Lust nl geen brocolli
Een top menu’s. Heerlijk.
Ik wil dit recept proberen. Maar.. is het niet wat te weinig voor 4 pers?
Gister dit recept gemaakt. Was eigenlijk bang dat het te weinig was voor 4 personen, maar het vult heel goed. Ik had nog kwark als toetje willen nemen, maar dat ging er echt niet meer in. Heerlijk en voldaan gegeten. Bedankt voor het recept.
Leuk om te horen :). Dankjewel!
Heerlijk gerecht. De volgende keer wil ik jong belegen kaas nemen i.p.v. belegen kaas, want het gerecht was iets te gezouten. Hslaas te weinig voor 4 personen.
Klinkt erg lekker. Wat kan ik ipv champignons gebruiken, lust die dingen echt niet.
Heerlijk recept, gaan we zeker vaker eten.
Hoi hoi, ga dit recept vanavond maken, maar dan voor 2 personen, dus alles gehalveerd.Ben heel benieuwd! Laat het nog weten aan je!
Was lekker heb alleen spekjes gebruikt in plaats van ham blokjes.
Maar zeker een aanrader.
Ik ga deze vanavond eten ben benieuwd