|
|


Ingrediënten Citroenrisotto met groene asperges en garnalen voor 6 personen
300 gram grote garnalen
300 gram risottorijst
2 sjalotten of 1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
350 gram groene asperges
150 gram doperwten
2 citroenen
180 gram Parmezaanse kaas
1 liter kippen- of groentebouillon
150 ml droge witte wijn
Een klont roomboter om in te bakken
Peper uit de molen

Versnipper de sjalotten en pers de tenen knoflook. Snijd de houtachtige uiteindes van de groene asperges af en snijd ze in stukjes van 2 á 3 centimeter.
Smelt de boter in een hapjespan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan en bak tot het begint te geuren. Doe de rijst in de pan en bak mee tot de korrels glazig worden.
Blus de rijst af met witte wijn. Laat pruttelen tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Giet een beetje bouillon in de pan. Doe de groene asperges en de doperwten bij de rijst. Laat de bouillon pruttelen tot het opgenomen is. Roer de risotto af en toe even door. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
Doe de garnalen in de pan en roer ze door de rijst. Laat staan tot de garnalen roze zijn geworden.
Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroenen. Roer de Parmezaanse kaas, de geraspte citroenschil en het sap van de citroenen door de risotto.
Maak de citroenrisotto met groene asperges en garnalen af met peper uit de molen.

