|
|


Ingrediënten risotto met witte asperges voor 6 personen
500 gram witte asperges
500 gram risotto rijst
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 bouillonblokje (groente of kip)
Een scheutje droge witte wijn
150 gram ontbijtspek of pancetta
150 gram Parmezaanse kaas
150 gram doperwten (ik heb ze altijd uit de diepvries)
Een eetlepel boter om in te bakken
Peper uit de molen

Verwijder de houtachtige uiteindes de asperges en schil ze daarna van boven naar beneden. Snijd de asperge in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook. Doe de asperges, de houtachtige uiteindes en de aspergeschillen in het water. Kook tot de stukjes asperge gaar zijn. Schep de inhoud uit de pan. Het vocht laat je erin zitten. Los een bouillonblokje op in het vocht. Deze bouillon gebruik je om de risotto mee aan te maken.
Bak de plakjes pancetta of ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
Versnipper de ui en pers de teen knoflook.
Smelt de boter in een hapjespan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het begint te geuren. Giet de risotto rijst erbij en roer door elkaar. Bak mee tot de korrels glazig worden. Blus de rijst af met een scheut witte wijn. Kook mee tot de wijn is opgenomen door de rijstkorrels. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer door de rijst. Laat pruttelen tot de rijst het opgenomen heeft. Herhaal tot de risotto gaar is.
Raps de Parmezaanse kaas. Doe de Parmezaanse kaas in de pan en roer het door de risotto rijst. Roer de stukjes asperge en de doperwten door de risotto.
Hak het, inmiddels crispy, spek in stukjes. Roer vlak voor serveren door de risotto of strooi het er overheen. Maak af met peper uit de molen.


Ik heb het recept gemaakt en ook nog kastanje champignons toegevoegd. Het was héérlijk!
Het was heerlijk.
Zelfs onze dochter van 2 at het met smaak