|
|

Ingrediënten pasta carbonara met witte asperges
500 gram witte asperges
400 gram linguine, spaghetti of tagliatelle
200 gram pancetta of gerookte spekreepjes
75 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
150 ml room
3 eidooiers
Een paar takjes peterselie
Een snuf peper uit de molen

Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges. Schil de afsperges van boven naar beneden en snijd ze in stukjes.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de asperges in een paar minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en zet apart.
Breng het water in de pan opnieuw aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook het gaar.
Pers de teentjes knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Meng de eidooiers met de room, de knoflook, de Parmezaanse kaas en een beetje peper uit de molen.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Doe de pancetta of spekreepjes in de pan en bak tot het krokant en bruin beginnen te worden.
Voeg de pasta aan het spek toe en roer alles door elkaar. Giet het eiermengsel in de pan en roer door de pasta heen. Door de warmte zal de saus een beetje garen. Doe asperges bij de pasta en schep alles voor een laatste keer door elkaar.
Hak de peterselie fijn. Verdeel de pasta carbonara met witte asperges over 4 borden. Bestrooi met peterselie, peper uit de molen en extra Parmezaanse kaas.
Serveer met brood om de overgebleven saus mee op te dippen.


Hee Lynn!
Klinkt heerlijk dit maar waar laat ik de 2 knoflooktenen?? Heb ze nu met de pancetta kort gefruit
Dat is precies wat je ermee moest doen :). Ik heb het recept aangepast. Dankjewel voor het melden.
Vraagje: voor hoeveel personen is recept carbonara met witte asperges?
Wil het maken voor 4 volwassenen en 3 kinderen
Ook ik zou dat graag willen weten