|
|

Ingrediënten stamppot met rucola en zongedroogde tomaat
1 kg kruimige aardappels
125 gram rucola
130 gram zongedroogde tomaat
250 gram gerookte spekreepjes
200 gram creme fraiche
20 gram roomboter
2 eetlepels Zaanse mosterd
50 gram pijnboompitten
Een snuf nootmuskaat
Peper en zout
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Breng een middelgrote pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe de aardappels in het water en kook tot ze gaar zijn. De aardappels zijn gaar als je er met een vork doorheen kunt glijden.
Doe de aardappels in een grote kom en stamp ze fijn. Doe de roomboter, de nootmuskaat, de crème fraîche en de mosterd bij de aardappels en meng tot een frisse aardappelpuree. Maak af met peper en zout.
Bak de gerookte spekreepjes uit in eigen vet. Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Snijd de zongedroogde tomaten doormidden. Meng de rucola, de pijnboompitten, de spekreepjes, de zongedroogde tomaat en de aardappelpuree met elkaar. Maak af met peper en zout.
Serveer de stamppot met rucola en zongedroogde tomaat meteen. Lekker met merquezworstjes. Tip: Vervang de zongedroogde tomaat voor een chilipeper voor een pittige twist.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

