Torres Natureo; een alcoholvrije wijn

 

Alcoholvrije wijnÉén van mijn beste vriendinnen is zwanger. En goed ook. Ze begint een prachtige babybuik te krijgen. Begin augustus is ze uitgerekend en we leven allemaal intens mee. Ze is de eerste van mijn vriendinnen die een kind gaat krijgen en stiekem vind ik dat best een beetje spannend. Zelf wil ik ook ooit kinderen. Nu nog niet, maar in de toekomst zeker. Al lijkt het me wel vervelend dat je bijna een jaar geen wijn mag drinken. Niet dat ik niet zonder alcohol kan, want daar gaat het me niet om. Maar ik ben wel een enorme wijnliefhebber. Ik kan intens genieten van een mooie wijn. De kleur, de geur, de smaak; ik analyseer het allemaal. Ik word blij van wijn. En dat moet je helaas laten staan als je zwanger bent. Toch nog maar even wachten denk ik.

Afgelopen vrijdag organiseerden we een etentje bij ons thuis. We wilden dat mijn zwangere vriendin toch een glaasje wijn mee kon drinken en dus ging ik op zoek naar een goede alcoholvrije wijn. Ik weet niet of je ooit een alcoholvrije wijn hebt gedronken, maar ik word daar meestal niet zo vrolijk van. Wat een bocht is dat meestal zeg! Toen ik op internet begon te zoeken naar een drinkbare alcoholvrije wijn kwam ik de wijnen van Torres Natureo tegen. alcoholvrije wijnDe wijn werd door een aantal liefhebbers aangeraden en ik besloot hem meteen in huis te halen. Ik nam een syrah voor bij de pincho’s en een muscat voor bij de asperges met hollandaisesaus mee. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Het zal natuurlijk nooit zo lekker worden als een “echte” wijn, maar voor een alcoholvrije variant kan hij er best mee door. Mijn vriendin was dolblij dat ze ook aan de wijn kon, en dat gaf mij weer een goed gevoel. Want dat tenslotte waar we het voor deden. Mission accomplished!

De Torres Natureo wordt in eerste instantie gemaakt als gewone wijn. Als de wijn klaar voor de verkoop is wordt de alcohol er weer uitgehaald. Hierdoor is de wijn ook zonder alcohol nog steeds vol van smaak. Let wel op! Wijn waar ooit alcohol in heeft gezeten is nooit compleet alcoholvrij. Er blijft ongeveer 0,5% alcohol (dat is evenveel als in overrijp fruit) achter in de wijn. Hoewel op veel wijnen staat dat het alcoholvrije wijn is, kun je daar nooit vanuit gaan. Je bent namelijk niet verplicht om zo een kleine hoeveelheid te vermelden. En sommige producenten laten het daardoor gewoon achterwege. Als je echt helemaal geen alcohol binnen wilt krijgen kun je de Torres en eigenlijk alle alcoholvrije wijnen beter laten staan en een druivensapje pakken.

De wijnen van Torres Natureo zijn beide €7,49 en te koop bij de Gall & Gall.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.