Hotspot: Bubbles & Wines

 

Bubbles & WinesIk ben gister op zo een leuke plek terecht gekomen dat ik die graag met jullie wil delen! Gistermiddag pakten Douwe en ik de trein richting Amsterdam om een middagje te gaan shoppen. Douwe had dringend nieuwe broeken nodig. De laatste goede broek was afgelopen week gesneuveld. Omdat het vaak lastig is om een geschikte broek te vinden voor Douwe (hij is vrij lang en is niet gecharmeerd van de strakke modellen die momenteel “in” zijn) hadden we ons voorbereid op een lange zoektocht. En een lange zoektocht it was. Overigens heb ik tussendoor ook een broek gescoord. Tja.. als je er dan toch bent ;).

Moe, voldaan en helemaal klaar met de drukte gingen we op zoek naar een leuke plek om iets te drinken. Toen we door de Nes liepen (een parallelstraat van het Rokin) kwamen we Bubbles & Wines tegen. Ik had er al een keer iets over gelezen in Wine life magazine en werd meteen nieuwsgierig. Bubbles & Wines it was.

Als je bij de wijnbar binnen komt is het in eerst instantie een beetje donker. De wijnbar is lang en smal met aan de ene kant gewone tafeltjes en aan de andere kan hoge bartafels langs de muur. Als je eenmaal gewend bent aan het licht (of het gebrek eraan) is de sfeer erg goed. Wij kozen voor een bartafel. Een fijn zitje voor 2 personen.

Op de wijnkaart vind je wijnen per glas en wijnen per fles. Daarnaast kun je ook kiezen voor een “wineflight”. Je krijgt dat 3 halve glazen van een bepaalde druif of uit een bepaald gebied. Toen we binnen kwamen werd er meteen water op tafel gezet. Dit werd de hele middag bijgevuld.

Bubbles & WinesNa lang dubben, er stond zoveel lekkers op de kaart, koos ik voor de wineflight Zuid-Frankrijk. De flight bestond uit een wijn gemaakt van de Tibouren uit de Provence, een voortreffelijke Châteauneuf du pape en een Malbec uit Cahors (van 2002!!). Alledrie de wijnen waren erg bijzonder en hadden ieder hun eigen karakter. Mijn favoriet was de Châteauneuf du pape. Douwe koos voor de wineflight Bordeaux en kreeg een wijn uit de Médoc, een Pomerol van château Chantalouette en een wijn uit Saint-Estèphe (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot). Zijn favoriet was de laatste. Ten slotte namen we beide de wineflight Italië. Minder verfijnd dan de 2 Franse flights, maar minstens net zo lekker. Ik kan de wineflights zeker aanraden. De bediening (inclusief zwaar Amsterdam accent) legt over elke wijn uit wat het is en waar het vandaan komt en adviseert (alleen als je dat vraagt) bijpassende hapjes.

Wines & BubblesNaast wijn en champagne serveren ze bij Wines & Bubbles ook lekkere hapjes. Op de kaart staan 2 bladzijdes vol met gourmetbites. Wij hadden bij de Franse wineflights een kaasplankje dat aangepast was op de wijnen die we dronken. Dat was ontzettend goed gedaan. Vooral de krulkaas was een hit. Bij de 2e wineflight werden ons de bee stings (Parmezaanse kaas met truffelhoning en zwarte peper, mijn god wat was dat lekker) aangeraden en kozen we zelf nog voor een crostini met tonijnspread. Verder is er op de kaart kaviaar (voor bij de champagne), blini’s met zalm, olijven, verschillende charcuterie, eenden rillettes, ganzenlever en zelfs chocoladetaart te vinden. Eigenlijk kun je (bijna) alle hapjes die goed met wijn of Champagne combineren op de kaart te vinden. Twijfel je nog? De bediening helpt je graag. Zij weten precies welk hapje bij welke wijn past.

Bubbles & Wines is aan te raden aan iedereen die van wijn en Champagne houdt. Of je nou een fijnproever bent of het verschil tussen een Chardonnay en een Sauvignon Blanc niet proeft. Bij Wines & Bubbles is er voor iedereen iets te bestellen, te proeven en/of te leren.

Hier ga ik zeker een keer (of 10) terugkomen!

Bubbles & Wines Amsterdam
Nes 37
1012 KC Amsterdam
Tel: 020 4223318
W: http://www.bubblesandwines.com/

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.