It’s wine o’clock augustus 2016

 

Afgelopen weken heb ik weer een aantal nieuwe wijnen ontdekt die ik met jullie wil delen. Dit keer een vettige Chardonnay, een frisse en fruitige rosé en een volle en elegante Pinot Noir. Stuk voor stuk wijnen waar ik van genoten heb. De Chardonnay en Pinot Noir heb ik gebruikt voor een “thuis”etentje met vrienden. Allebei waren het winners! De Rosé is een heerlijk wijntje om mee te borrelen in de namiddag of op een zomeravond. 3 mooie wijnen voor levensgenieters!

dA Limoux Chardonnay Reserve – €13

wijnEen krachtige Chardonnay uit de Languedoc in Frankrijk. De kleur van de wijn is gelig en doet denken aan de kleur van honing. Een slok van deze Chardonnay zorgt voor een ware smaakexplosie. Hij is vettig, fruitig, noterig en heeft de rokerige smaak van hout. Een wijn met een lange afdronk. De wijn past goed bij alle soorten vis en zachte kaas. Wij dronken deze Chardonnay bij een gerecht met gerookte zalm.

Je kunt de Chardonnay bestellen bij wijngemak of bij mijn favoriete wijnzaakje in Zaanstad

 

Brana Vieja Garnacha rosé – 2014 – €6

wijnEen frisse en fruitige rosé uit Navarra in Spanje. De wijngaard ligt aan de voet van de Moncayo berg. De bodem bestaat daar volledig uit steengruis vermengd met leisteen wat voor een goede afwatering zorgt. Dit komt de druif ten goede. De mooie roze wijn heeft een fruitige geur. De smaak van de rosé is fruitig met de sappige smaak van aardbeien en frambozen. Een heerlijke lichte wijn om mee te borrelen op een warme dag. Drink de wijn goed gekoeld en geniet van de verfrissende en fruitige smaak.

Je kunt de rosé bestellen bij de wijnkring of bij de perfecte wijn.

 

Montes limited selection Pinot Noir – €10,50

WijnEen volle Pinot Noir uit de Casablanca Valley in Chili. De wijn heeft een heerlijke fruitige geur waar je viooltjes, zwarte bessen en aardbeien in terug vindt. De smaak is droog maar vol van fruit met een elegante en lange afdronk. De wijn past goed bij rood vlees, gevogelte en pittige kaasjes. Wij dronken de Pinot Noir tijdens een diner bij een stukje parelhoen en dronken hem later in combinatie met blue stilton. De smaak van de wijn wordt optimaal als je hem een paar minuten voor serveren decanteert. Een wijn waar je even voor gaat zitten om van te genieten.

De wijn is te bestellen bij wijnservice of bij mijn favoriete wijnzaakje in Zaanstad.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *