Philly cheese steak sandwich

Recept: Philly cheese steak sandwich van sukade

 

Philly cheese steak sandwichZo. En dan is het nu tijd voor een ontzettend lekker broodje. Ik heb hier nog net niet mijn vingers bij opgegeten. Scheelde trouwens niet veel. De Philly cheese steak sandwich komt oorspronkelijk uit Philadelphia, Amerika. Daar werd het broodje in de jaren 30 uitgevonden door de eigenaren van een hot dog stand. Oorspronkelijk werd er rib-eye gebruikt en serveerden ze het vlees op een Italiaans puntje (daar is niks Italiaans aan, maar ze noemen ze zo in Amerika). Ik had geen zin in puntjes en gebruikte een lekker vers landbrood. Daarnaast had nog een paar sukadelappen die opmoesten dus ik besloot die te gebruiken. Veel meer budgetproof dan rib-eye, maar evengoed boordevol smaak. Het resultaat: smaakvol vlees met een lichte grillsmaak met knapperige paprika en gesmolten kaas op een knapperige verse boterham. Jammie! Dit broodje móet je een keer proberen.

Ingrediënten voor 6 keer de Philly cheese steak sandwich

6 plakken landbrood
500 gram sukadelappen of rib-eye
4 eetlepels dijonmosterd
Een grote ui
Een groene paprika
150 gram geraspte peterselie
Een takje peterselie
Peper en zout

Philly cheese steak sandwich

Bestrooi de sukadelappen aan beide kanten met peper en zout en besmeer ze met mosterd. Laat het vlees een half uurtje marineren.

Verhit een grillplaat of -pan of gebruik de barbecue. Leg de sukadelappen in de pan of op de barbecue. Bak het vlees een minuut aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Snijd de paprika reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de sukadelappen in dunne plakjes. Verwijder de dikke vette randjes.

Verhit een koekenpan. Bak de paprika en de uien in een “droge” pan (dus zonder boter of olie
) tot het begint te geuren. Voeg het vlees toe en bak het een paar minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en bestrooi de inhoud van de pan met geraspte mozzarella. Dek de pan af met een deksel (of een groot bord) en laat de kaas smelten.

Verdeel de inhoud van de pan over de plakken landbrood. Bestrooi met een snuf peper uit de molen en een beetje fijngehakte peterselie.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *