Indisch gehaktbrood met sambal en ketjap

Recept: Indisch gehaktbrood met sambal en ketjap

 

Indisch gehaktbrood met sambal en ketjapOhh guys, dit is zo lekker! Douwe en ik hebben gisteravond onze buik rond gegeten van dit gehaktbrood. Hij is al voor driekwart op. We bleven ervan eten. Het gehaktbrood heeft een Indisch tintje. Doordat ik ketjap en sambal badjak gebruikte is hij licht pittig en extra kruidig. Superlekker bij de borrel, het avondeten of, zoals wij vanmiddag het restje gaan opeten, koud op een broodje. Lekker met sla, chilisaus of mosterd en gefrituurde uitjes. Yum! Het fijne van dit Indisch gehaktbrood is dat hij zo klaar is. Kwestie van even het gehakt mengen en hup, de oven in. Daarna hoef je eigenlijk niks meer te doen. Kun je in de tussentijd mooi even een glaasje wijn inschenken, een tijdschrift lezen, de keuken opruimen of je nagels lakken. Heb je een recept uitgeprobeerd? Laat het me dan weten! Laat een berichtje onder aan de pagina achter, tag me op Instagram (@savorysweetsnl) of gebruik #savorysweets. Vind ik leuk!



Ingrediënten Indisch gehaktbrood met sambal en ketjap voor 6 personen

500 gram rundergehakt
200 gram ontbijtspek (ik gebruikte 12 plakken pannenkoekenspek die is iets dikker gesneden)
2 tenen knoflook
1 middelgrote ui
1 chilipeper
2 of 3 lente-uitjes
2 eetlepels sambal badjak
2 eetlepels (Zaanse) mosterd
4 eetlepels ketjap manis
2 eieren
80 gram paneermeel of panko
Een handje gefrituurde uitjes
Peper en zout

Indisch gehaktbrood met sambal en ketjap

Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Doe het gehakt, de knoflook, de ui, de sambal, de mosterd, de ketjap, de panko, de 2 eieren en een beetje peper en zout bij elkaar in een grote kom. Kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed door elkaar zitten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de chilipeper in ringetjes. Vet een cakeblik in met olie. Bekleed de binnenkant van het cakeblik met spek. Schep het gehaktmengsel in het cakeblik en druk aan. Vouw het spek over het gehakt heen en bestrooi met de helft van de peperringetjes.

Zet het Indisch gehaktbrood met sambal en ketjap in de oven en bak in 60 minuten gaar.

Bestrooi voor serveren met lente-ui, gefrituurde uitjes en de rest van de chilipeper.

Pin It

14 thoughts on “Recept: Indisch gehaktbrood met sambal en ketjap

  1. Marieke schreef:

    Vraagje …wij eten geen varkensvlees..maar wil dit graag maken wat zou ik ipv het spek kunnen doen ? Of gewoon het weglaten ?

    Alvast bedankt

     
  2. Hanneke schreef:

    Wat een heerlijk recept. Ik had vanmiddag het gehaktmengsel al gemaakt , in het cakeblik gedaan en hop de koelkast in. Daarna enkel de oven nog in en klaar. Super gelukt. We aten er wat zilvervliesrijst, sperziebonen en chilisaus bij. Morgen de rest op brood proberen. Dank voor je recept

     
  3. Charles schreef:

    Vet lekker dit, paprika, champignons en courgette (alle in kleine stukjes) eraan toegevoegd. Damnnnnnn wat smaakt dat lekker. Blijvertje, straks de rest oppeuzelen

     

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *