Recept: Plaattaart met courgette en tonijn

 

plaattaartDoordeweeks heb ik niet altijd de energie en tijd om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Ik wil dan het liefst snel maar toch ook lekker eten. Deze plaattaart is daar ideaal voor. Het kost hooguit 10 minuten om hem te beleggen voordat hij 30 minuten de oven in moet. Het leuke van plaattaart is dat je eindeloos kunt variëren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan tomaat, mozzarella, basilicum en prosciutto. Mijn versie van de plaattaart was voor 2 personen. Mocht je het recept voor meerdere mensen willen maken verdubbel dan de bladerdeeg, tonijn, aspergetips en feta. Van de courgette en de paprika had ik nog heel veel over. Daar ga ik denk ik morgen mee aan de slag!

Ingrediënten plaattaart met courgette en tonijn

Bladerdeeg op rol
Groene pesto
1 courgette
1 rode paprika
75 gram groene aspergetips
100 gram feta
Een blikje tonijn
1 geklutst eitje
Peper en zout

plaattaartVerwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg dit op het bakpapier. Vouw de randjes van het bladerdeeg een beetje omhoog. Dit is straks het “korstje” van de plaattaart. Besmeer het bladerdeeg binnen de randen met groene pesto. Schaaf met een kaasschaaf of mandoline de courgette in verticale plakjes. Bedek de pesto met plakjes courgette. Laat het vocht van de tonijn weglopen en maak de tonijn goed los met een vork. Bedek de courgette met de tonijn. Leg reepjes paprika, feta en groene aspergetips op de tonijn en maak af met peper en zout. Smeer de randjes van de plaattaart in met het geklutste ei. De hartige taart krijgt hierdoor een glanzend en bruin kleurtje.

Bak de plaattaart ongeveer een half uurtje in de oven. Kijk na 20 minuten steeds even of de plaattaart niet te hard gaat. Besprenkel om de plaattaart af te maken een beetje olijfolie over de bovenkant.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.