Recept: Aziatische taco’s met zalm en wasabimayonaise

 

Aziatische taco's met zalm en wasabimayonaiseWist je dat ik pas sinds kort echt kan genieten van een stukje gebakken zalm? Nog niet zo lang geleden at ik enkel rauwe en gerookte zalm. De gebakken variant kwam er absoluut niet in. Waarschijnlijk omdat ik het te vaak op de verkeerde manier heb gegeten. Droog en doorbakken. Vind ik niet zo lekker. Gebakken zalm moet mooi rosé en zelfs nog een beetje rauw vanbinnen zijn. Nu ben ik sowieso al iemand die graag rauw eet. Zo prop ik gerust een rauwe zoete puntpaprika en een paar champignons naar binnen als lunch en kun je me intens blij maken met een goede steak tartaar. Rund- en lamsvlees eet ik het liefst nog een beetje rood vanbinnen en ook mijn zalm moet dus nog rosé zijn. Dat is bij dit recept zeker gelukt. Ik stopte de zalm in een taco. Een Aziatische taco om precies te zijn. De zalm wordt eerst gemarineerd met sojasaus, gembersiroop honing en chiliflakes en daarna gebakken in de oven. Lekker met radijsjes, limoen en groene aspergetips. Om het Aziatische tintjes compleet te maken topte ik de taco’s af met wasabi-mayonaise. Zeg nou eerlijk.. is het geen plaatje? De Aziatische taco’s met zalm en wasabimayonaise smaakten net zo lekker als ze eruit zien. Zonnig, vrolijk en ontzettend lekker. Net zoals het weer van vandaag. En nu… hup, hup naar de visboer!

Ingrediënten Aziatische taco’s met zalm en wasabimayonaise voor 4 personen

12 tacoschelpen
500 gram zalm
250 gram taugé
200 gram groene aspergetips
2 tenen knoflook
Een handje radijsjes
1 limoen
1 theelepel sesamzaadjes
Peper en zout

Voor de marinade

1/2 theelepel chiliflakes
Een halve limoen
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel gembersiroop

Voor de wasabimayonaise

8 eetlepels mayonaise
2 theelepels wasabi
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten en proef of de marinade op smaak is. Besmeer de zalm met marinade. Leg de zalm in een ovenschaal en schuif hem in de oven. Bak de zalm in 10 minuten gaar. Besmeer de zalm halverwege nogmaals met marinade.

Snijd de knoflook in grove stukken. Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok. Doe de knoflook bij de olie en bak tot het glazig ziet. Doe de aspergetips en de taugé in de pan en bak tot het gaar is. Haal de stukjes knoflook uit de pan en maak af met peper en zout.

Schep de aspergetips en de taugé onderin de taco’s. Haal de zalm met 2 vorken uit elkaar. Verdeel de stukjes zalm over de taco’s. Snijd de radijsjes en de limoen in plakjes. Verdeel de plakjes over de taco’s.

Meng de ingrediënten voor de wasabi-mayonaise met elkaar. Spuit een beetje wasabimayonaise over de taco’s. Maak de Aziatische taco’s met zalm en wasabimayonaise af met een handje sesamzaadjes.

Aziatische taco's met zalm en wasabimayonaise

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *