|
|

Ingrediënten sajoer boontjes voor 4 personen
400 gram sperziebonen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras (of 1 theelepel gemalen citroengras)
1 theelepel geraspte gember
1 rode peper
1 eetlepel palmsuiker of basterdsuiker
1 theelepel trassi
1 maggiblokje
1 eetlepel ketjap manis
2 salam- of laurierblaadjes
50 ml kokosmelk
Een handje gefrituurde uitjes

Doe de uien, de knoflook, de rode peper, de gember en de trassi bij elkaar in een hakmolentje. Hak tot een gladde pasta.
Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. schep de uienpasta in de olie en fruit een paar minuten.
Voeg de suiker, de ketjap, de kokosmelk, het maggiblokje en 100 ml water toe. Roer alles door elkaar.
Schep de sperziebonen in de saus. Zet het vuur laag en leg de salamblaadjes en de stengel citroengras (leg er eerst evenn een knoop in!) in de pan. Laat de boontjes 30 minuten (of langer) pruttelen. De Indonesische sajoerboontjes zijn klaar als ze gaar zijn.
Lekker om de Indonesische sajoer boontjes te bestrooien met gefrituurde uitjes. Serveer de sajoer boontjes als onderdeel van een rijsttafel of gewoon bij de nasi.


Ziet er lekker uit. Kan ik de trassi ook achterwege laten of vervangen?
Kan ik het van te voren maken