Mexicaanse maïskolven

Recept: Mexicaanse maïskolven met feta en limoen

 

Mexicaanse maïskolvenAls je naar deze foto kijkt dan schreeuwt alles toch “BARBECUE”. Ik zal bijna naar buiten lopen om hem aan te zetten. Zal ik jullie dan een geheimpje vertellen… Deze Mexicaanse maïskolven maak je eigenlijk gewoon in de oven klaar. Komt geen barbecue bij kijken. Nadat ze uit de oven komen maak je ze op smaak met koriander, limoensap, feta en pimentón (gerookt paprikapoeder). Ik vind gerookt paprikapoeder trouwens echt een uitvinding. Ik kan wel 20 dingen opnoemen die er lekker mee smaken en alles krijgt er een beetje een barbecuerandje van. Een zomers feestje op je bord dus. Lekker als bijgerecht op een warme zomeravond en natuurlijk bij de barbecue. Mocht je toch een extra barbecuesmaakje willen, haal de maïskolven dan 5 minuten eerder uit de oven en grill ze af op de barbecue. Heb je toch even het gevoel (en de smaak) van de barbecue. 
Ingrediënten voor 4 Mexicaanse maïskolven met feta en pimenton

4 maïskolven (geen voorgekookte maïs)
2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
Een paar takjes koriander
Een flinke snuf pimentón (gerookt paprikapoeder)
100 gram feta
1 limoen
Peper en zout

Mexicaanse maïskolven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de olijfolie met peper en zout. Smeer de maïskolven helemaal in met olijfolie. Leg de maïskolven naast elkaar in een ovenschaal. En schuif de ovenschaal in de oven. Bak de maïskolven in 40 minuten gaar.

Mocht je maïskolven af willen grillen op de barbecue haal je ze er 5 minuuten eerder uit. Rooster ze vervolgens aan alle kanten gaar.

Hak de koriander in grove stukken en verkruimel de feta. Knijp het sap van de limoen over de maïskolven uit. Bestrooi de maïskolven met een snuf pimentón en vervolgens met koriander en feta.

Serveer de Mexicaanse maïskolven met schijfjes limoen en eventueel een beetje roomboter on the side.

Lekker als bijgerecht op een warme zomeravond en past perfect bij de barbecue.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.