Recept: Avocadospread met dille

 

Avocadospread met dilleAls jullie dit lezen ben ik met de auto onderweg naar België. Of zit ik op een terrasje in Leuven. Of ben ik ontzettend lekker aan het eten (hoop ik). Weet je nog dat ik vorige week vertelde dat we niet op vakantie zouden gaan? We gaan toch. Niet heel ver en niet heel spectaculair maar we gaan toch even weg. We gaan eerst 3 dagen naar Leuven en rijden daarna door naar Brugge. Het plan? Een beetje de stad bekijken, terrasjes pakken, lekker eten, terrasjes pakken en vooral even weg zijn. Nu nog hopen dat het weer meezit Leuven ken ik inmiddels als mijn eigen broekzak. Nouja, ik doe vooral heel stoer alsof. Één van mijn vriendinnen woont in Leuven (ze is morgen jarig, hoera!) dus ik kom er regelmatig. Oké.. ik kom er 2 of 3 keer per jaar. Maar het voelt dus wel alsof ik het allemaal heel goed weet. In Brugge ben ik nog nooit geweest, maar het schijnt heel mooi te zijn. Tips zijn welkom! Over naar het recept van vandaag. Een simpel, maar heel erg lekker recept. Deze avocadospread met dille smaakt uitstekend op een toastje of met vers brood bij de borrel, maar combineert ook heel goed met gerookte zalm en garnalen. Supereasy om te maken en staat zo op tafel. Kwestie van pureren en op smaak brengen. Dat gaat nog wel lukken na de werkweek toch? Fijn weekend!
Ingrediënten avocadospread met dille

2 avocado’s
5 eetlepels Griekse yoghurt
Het sap van een halve citroen
1 theelepel gehakte dille
Peper en zout

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Doe de avocado in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Pureer de avocado. Voeg het citroensap, de Griekse yoghurt en de dille toe. Meng de ingrediënten met de gepureerde avocado. Proef of de verhoudingen kloppen. Maak af met peper en zout.

Serveer de avocadospread met dille in combinatie met toastjes, crackers of vers brood. Lekker in combinatie met gerookte zalm of garnalen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *