Recept: Salade met falafel en tzatziki

 

Salade met falafelOoohh ik houd zo van falafel. Knapperig van buiten en sappig en kruidig van binnen. Er zijn dagen dat ik aan niks anders kan denken. Heerlijk in combinatie met knapperige groente en een romige saus. Ik maak mijn falafel regelmatig zelf, maar koop het ook vaak kant-en-klaar in de Arabische supermarkt. Hoef ik het alleen nog maar te frituren. En als je er dan toch bent. Neem dan meteen de olijven, de kleine komkommers en het platbrood mee. Verkopen ze daar ook. De salade met falafel en tzatziki is fris, kruidig en licht tegelijk. Een fijne salade met de mooie en lange dagen in aantocht. Lekker als maaltijdsalade en hij smaakt ook uitstekend als lunch. Ik zou het gewoon een keertje uitproberen als ik jullie was!



Ingrediënten salade met falafel en tzatziki voor 4 personen

200 gram couscous
200 ml kippen- of groentebouillon
200 gram falafel (ongeveer 20 stuks)
150 gram zwarte olijven
100 gram tzatziki
200 gram ijsbergsla
1 zoete puntpaprika
1 courgette
2 kleine of 1 grote komkommer
Een bosje munt
Een scheutje olijfolie
Zonnebloemolie om in te frituren
Platbrood voor erbij
Peper en zout

Hak de munt fijn. Breng de groente- of de kippenbouillon aan de kook. Doe de couscous in een kom. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer het met een vork door elkaar. De olijfolie voorkomt dat de couscous aan elkaar blijft plakken. Giet de bouillon over de couscous en dek af met een theedoek. Laat de couscous 5 minuten stomen. Roer de couscous los met een vork en meng met de munt.

Snijd de courgette en de komkommer in plakjes en de paprika in stukjes. Grill de courgette in een grillpan tot er aan beide kanten een mooi lijntje ontstaat.

Vul 4 kleine schaaltjes of 1 grote schaal met ijsbergsla. Schep de couscous op de sla. Frituur de falafel. Leg de falafel, paprika, komkommer, courgette en zwarte olijven op de couscous. Schep een eetlepel tzatziki op de salade. Maak af met een beetje munt.

Serveer de salade met falafel en tzatziki in combinatie met platbrood en eventueel wat olijfolie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *